Зеленски: Бием се сами, 137 украинци загинаха

0
108
Володимир Зеленски Снимка: фейсбук

Аз съм основната мишена, заяви президентът на Украйна

Президентът на Украйна Володимир Зеленски заяви, че 137 украинци са загинали в четвъртък, след като страната му е била подложена на мащабна атака от страна на руските военни сили.

„Днес ние загубихме 137 наши герои, наши граждани – военни и цивилни“, каза Зеленски във видеообръщение, като добави, че още 316 души са били ранени.

Президентът на Украйна заяви, че в Киев действат „руски диверсионни групи” и че Украйна е „оставена сама да се бори с Русия”.

„Оставени сме сами да защитаваме държавата си“, каза Зеленски във видеообръщение към нацията. „Кой е готов да се бие заедно с нас? Не виждам никого.“

„Моето физическо унищожение е приоритет на руското нашествие, аз съм основната мишена. Очаквам да бъда убит, по този начин врагът иска да ликвидира политическата ни независимост. Втората цел е моето семейство, но ние всички оставаме в столицата“, добави Зеленски. Според украинските медии президентът е бил многократно посъветван от представители на службите за сигурност и чужди наблюдатели незабавно да се отправи към Лвов, за да бъде в относителна безопасност.