Жители на кюстендилски села излязоха на протест заради чести спирания на тока

0
9
Снимка: Pixabay

Потърпевшите се оплакват от токови удари

Жителите на кюстендилски села излизат на протест днес. Недоволството им е срещу електроразпределителното дружество, което обслужва региона и по-конкретно липсата на експертиза, която според протестиращите е довела до спиране на захранването на много места в общината. След последния снеговалеж хората в региона останаха с дни на тъмно и студено.

„Проблемът е от години. Имам документ от ел. сервиз, че токът е нерегламентиран и е между 150 и 340 волта. Изгоряха ми всички електроуреди у дома. Щетите са за около 10 000 лв.”, сподели в ефира на „Здравей, България” един от потърпевшите.

„Ситуацията през последните 2 седмици е тежка. В петък валя мокър сняг, което веднага доведе до паднали стълбове и скъсани проводници. Лошите метеролигични условия са основната причина за проблемите. Реагирахме незабавно на сигналите на гражданите. Над 100 служителя са в планината, за да възстановим тока. До края на деня ще бъдат захранени всички селища”, увери Виктор Станчев, главен оперативен директор на ЕРМ Запад.