Жители на община „Илинден“ излизат на протест срещу кмета от ПП-ДБ-СС

0
166
Кметът е човек на Борис Бонев.

Той отсъства повече от един месец от поста

Жители на столичния квартал „Света Троица“ са възмутени от  продължаващото вече месец отсъствие на кмета д-р Емил Бранчевски от ПП-ДБ-СС. Те се заканват с протест пред община „Илинден“ и се чудят какво възпрепятства новоизбрания кмет, че е изчезнал в началото на мандата, съобщава сайтът „Трибюн.бг.“.

„Утре в 9 часа ще бъда пред общината като гражданин и работодател на този кмет, който от 1 месец не е на работа. Ако той в 9 часа не се яви на работа, ще подам сигнали до де що има институции, че не е на работното си място, а е на друго работно (частно) място. Може ли такава отвратителна подигравка с хората, които си плащат данъците и са гласували доверие на дадения човек. Кварталът тъне в тъмнина и мизерия. Някакъв съмнителен тип ни е заместник-кмет, понастоящем временно изпълняващ ролята на кмет. Какво се случва изобщо в тази държава и в този район. Отвратена съм“, пише в групата на квартал „Света Троица“ Зина Любенова.

Длъжността кмет се изпълнява от заместника на д-р Бранчевски – Радослав Колев – докато той бил в отпуск, твърдят още потребители в групата. Според публикации в социалната мрежа, кметът – титуляр, който е хирург все още е в предизвестие в болница в Германия, където учи и работи.

На сайта на общината пише, че д-р Емил Бранчевски от лятото на 2022 г. продължава професионалното си усъвършенстване с магистратура по здравна политика и здравен мениджмънт, а от 2019 г. е част от екипа на международния обучителен център по минималноинвазивна хирургия в Хановер, Германия и от 2021 г. – зам.-ръководител на международно-сертифицирания център в херниина хирургия към същия институт.

Отпуската и липсата му от кметския стол в столичния район „Илинден“ му е за втори път, пишат още потребители в групата на квартала. Те твърдят, че евентуално той ще се върне на работа в кметството чак на 22 или 29 януари.