Зукърбърг изгубил 6 млрд. долара от срива на Facebook

0
33
Снrмка: pixabay

Основателят на социалната мрежа се извини за проблемите вчера

Основателят на Facebook Марк Зукърбърг се извини за „смущенията“, причинени от спирането за 6 часа на Facebook, Messenger, Whatsapp и Instagram.

Бяха засегнати над 3,5 милиарда потребители по целия свят.

В продължение на часове потенциално милиарди хора останаха без инструментите за социални медии, на които разчитаха, за да поддържат връзка с приятели и семейство.

Други съобщават, че не могат да получат достъп до услуги, които изискват вход във Facebook.

Междувременно компании, които използват социалните медии, за да се свързват с клиенти, бяха изправени пред вероятността да понесат неочакван финансов удар, пише BBC.

Смята се, че самият Зукърбърг е загубил приблизително 6 млрд. долара от личното си състояние, след като акциите на Facebook се сринаха.

Downdetector, който проследява прекъсванията, заяви, че около 10,6 милиона проблема са докладвани по целия свят, а това е най-големият брой, който някога е бил регистриран.

От компанията Facebook по-късно заявиха, че сривът е бил заради грешна промяна в конфигурацията, която се е отразила на уебсайтовете, приложенията и на вътрешни инструменти на компанията като имейл и дори пропуски за работа на служителите.

Компанията заяви, че няма информация потребителски данни да са компрометирани.