Премиерът: България е държава за пример в борбата с контрабандата

0
34
Бойко Борисов Снимка: Фейсбук

Антибългарската реторика в Македония трябва да бъде забранена, настоява Борисов

От Северна Македония обявиха, че ЕС и НАТО. За да може една страна да върви уверено към ЕС и НАТО, всички основни системни партии трябва да са го декларирали, осмислили и приели и антибългарската реторика трябва да бъде не само забранена, но и да са убедени, че тя не е вярна. Когато някой от вас (от Северна Македония – бел. ред.) каже, че България е фашистки окупатор, в България това означава, че ние не трябва да ви помагаме по никакъв начин, защото ние не сме били окупатор на никого. Прочитът на историята е такъв, какъвто историците са го казали.

Това заяви министър-председателят Бойко Борисов пред журналисти в Загреб след срещата си с хърватския премиер Андрей Пленкович.

,,Г-жа Естер (Естер де Ланге, зам.-председател на ЕНП) е един от приятелите на България. Тя дойде до нас, прелетя над границите, разгледа нашите центрове за контрол по границите и каза, че е изключително впечатлена. Считам, че това е важно, защото може да убеди своите приятели и опоненти в Холандия в това, което е видяла. Защото ние не сме само държава, която се справя с миграционния поток, но и сме държава за пример за борба с контрабандата, с което не може да се похвали никой друг в Европа и Холандия го отчита“, коментира още Борисов.