Бащата на отвлечения Адриан благодари на премиера Борисов и МВР

Не са заплашвали живота на сина, твърди родителят

0
67
отвлечен
Тони Златков

Според Тони Златков може да има връзка между палежа в автокъщата му и похищението

„Възстановяваме се постепенно след огромния шок, който понесохме. Всичко е добре, тъй като приключи. Адриан е под огромен стрес, но се възстановява. Почива си“. Това каза бащата на отвлечения Адриан Златков пред Би Ти Ви.

„Засега не виждаме нужда от специалисти, но бъдещето ще покаже. Когато се прибра беше дезориентиран и страшно стресиран. Няма човек, който да понесе подобно нещо без сътресения. Честно да ви кажа, все едно някой е изтрил първите минути от завръщането му.

Прегръщахме го, целувахме го и имаше много сълзи. Адриан е нормален млад човек, който върви по своя път за развитие. Той е изключително силен и уравновесен, но никога не е изпадал в критична и стресова ситуация и не знаехме как ще реагира и ще понесе всичко. Ние не връщаме темата все още. При всички положения е разговарял с похитителите си, но все още не говорим“, допълни Тони Златков. „15 минути след като той тръгна за работа, тръгнах и аз.

Имахме оперативка вкъщи, тъй като работим в нашата фирма. На 500 метра от нашия дом видях колата отворена по странен начин и се притесних много. Знам, че той не би спрял никога по този начин по средата на пътя и когато видях, че е отворена започнах да си мисля нещо лошо. Започнах да му звъня, но телефона му беше оставен в колата и това ме притесни още повече. На следващия ден получих SMS и по този начин кореспондирахме. Звъннах на 112 веднага след като открих колата“, разказва той.  „Не са заплашвали живота на сина ми в съобщенията.

Избягваха допълнителното драматизиране на нещата и се държаха възпитано. Съжалявам, но не мога да ви дам повече детайли. Детайлите са опасна зона, която аз не трябва да коментирам“, допълва той. „Семейството ми преживя най-големия стрес в целия си живот. Да, платих откупа му и спазих изцяло всичко, което ми бяха заръчали похитителите. Ситуацията беше изключително стресова за нас и Адриан и всеки допълнителен стрес, който можеше да ни се нанася, според мен беше излишен“, обяснява Златков.

„След отвличането на Адриан се замислих дали палежа в автокъщата ми не е бил подготовка от похитителите. Знам си бизнес интересите и не мисля, че някой може да ми отмъщава чрез отвличането на сина ми“, каза още Златков. „Изключително впечатлен съм, не очаквах МВР да реагират толкова бързо. Искам да благодаря на полицаите за цялото съчувствие и съдействие, което получихме.

Много ми се издигнаха в очите, противно на това което се говори. Искам да благодаря на г-н Бойко Борисов, който късно вечерта ме покани в дома си, за да се запознае с целия случай, моя бизнес и всички ситуации около отвличаните. Там видях един сформиран, много сериозен щаб от висши полицаи, като съм му безкрайно благодарен, тъй като смятам, че ние сме едни средни хора, а той обърна внимание на всичко това“, заяви почти със сълзи на очи бащата на отвлечения Адриан.