Широк медиен отзвук в Гърция на срещата Борисов – Мицотакис

0
65
Снимка: МС

Тя е водеща новина за печатните издания в южната ни съседка

Печатните медии в Гърция отразяват като водеща новина срещата между премиерите Борисов и Мицотакис вчера в Атина, пише БНР. След излъчените директно репортажи в телевизионните медии от церемонията по подписване на споразумението за българското участие в терминала за втечнен газ в Александруполис днес изданията го поставят като водеща новина.

Пълният текст на изказването на българският премиер е на страниците на вестник „Прото тема“ с обширен видеоматериал от церемонията по подписването на договора. Медията поставя акцент върху изказването на премиера Борисов, че „проектът ще окаже тласък в икономиката на страните от региона“.

Вестник „Етнос“ публикува обширен материал под заглавие „Мицотакис и Борисов подписаха споразумение за природен газ в Александруполис“ и под акцент думите на българския премиер „Гърция и България са център за трансфер на газ“.

„Катимерини“ също отразява геополитическото събитие под заглавие „Александруполис – енергиен център от световен мащаб“.

Вестник „Иефимерида тон синдактон“ подчертава, че премиерът Борисов изказа благодарност на всички, работили по проекта в условията на пандемия.

Опозиционното издание „Авги“ коментира недоволството на партията „Сириза“, че до споразумение за терминала за втечнен газ е достигнато след упорита работа на предишното правителство с България.