Борисов прие оставката на Цачева, отива си и зам.-министъра Ваня Колева

Не си отивам под натиск, обяви правосъдният министър

0
463
борисов
Бойко Борисов

Решила да напусне още в петък

Министър-председателят Бойко Борисов прие оставката на министъра на правосъдието Цецка Цачева. Това се казва в съобщение на пресслужбата на Министерски съвет. Двамата разговаряха и обсъдиха свързаната с името й имотна сделка. Пред премиера министър Цачева заяви решението си, че подава оставка и не желае създалото се напрежение да се пренася върху работата на правителството, се казва още в информацията.

Моето убеждение е, че докато вървят проверките на КПКОНПИ и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието“, коментира пред журналисти в Стара Загора министърът на правосъдието в оставка Цецка Цачева, цитирана от „Фокус“.

Тя обяви, че решението си да напусне кабинета е взела още в петък. „Знаете, че във вчерашния ден еднолично сезирах компетентните институции с искане да бъдат извършени проверки по отношение на придобитото от мен недвижимо имущество. Това означава, че нямам никакви притеснения за извършени престъпления, тъй като не съм в никакви връзки с фирмата продавач, нито пък може да се говори за злоупотреба с власт. Още във вчерашния ден, след като информирах премиера, съм изразила готовност да подам и оставка. Беше коректно да го изчакам да се завърне от Брюксел“, заяви Цачева. По думите ѝ тази сутрин в неговия кабинет спокойно е обяснила за пореден път и на него при какви условия и как е сключила сделката: „Натиск категорично не е имало от страна на премира. Отношенията ни са коректни.

Проведохме един спокоен разговор с него тази сутрин. Той подкрепи решението ми за оставка“, обясни тя. „Моето убеждение е, че докато вървят проверките на Антикорупционната комисия и на ВКП не е редно да изпълнявам функциите си на министър на правосъдието, поради което едновременно с подаването на оставка съм заявила и молба да ми бъде разрешен полагаемия ми се годишен отпуск до момента, в който оставката бъде гласувана в Народното събрание. Докато вървят проверките, няма да коментирам повече“, каза още Цецка Цачева.

Преди малка оставка е депозирала и зам.-министърът на спорта Ваня Колева, която също е купила апартамент като тези на Цветанов, Цачева и Вежди Рашидов. Очаква се премиерът да приеме и нейната.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here