Започват масови проверки за носене на маски в градския транспорт

0
9
Кадър: Нова тв

Глобите са от 300 до 1000 лв.

Засилва се контролът в градския транспорт. Екипите на Общинска полиция ще проверяват за носенето на маски. През изминалата седмица са направени над 700 проверки, съставени са 16 акта и десетки предупредителни протокола.

„Предимно се пишат протоколи, но през изминалата седмица са глобени 16 души за липса на маски. Това продължава и тази седмица с удвоен брой контрольори и служители на Общинска полиция”, обясни директорът на „Градска мобилност” Димитър Дилчев пред Нова тв.

„В платената зона на метрото, където служителите следят, всички хора са с маски. При необходимост служителите на реда съставят и актове”, заяви инж. Ангел Джоргов – член на съвета на директорите в „Метрополитен”. Той отправи молба към гражданите до излизане от подлезите те да бъдат с маски.

Глобите започват от 300 лв. и стигат до 1000 лв. Проверките са всеобхватни, контрольорите ще бъдат цял ден в града и ще проверяват спазват ли се мерките.

Проверка на NOVA установи, че в автобус в столицата всички пътници носят маски и са редовни. Според Дилчев столичаните, които спазват мерките, са мнозинство, но има и такива, които нарушават заповедите.