Измамници наричали арестувания полицейски началник «шефе»

Криел за извършени телефонни измами

0
61
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

Издирват друг мошеник, приятел на задържания Стоян Павлов

Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение за подкуп на заместник началника на Трето районно управление Стоян Павлов, съобщава БНТ.

Вместо да уведоми полицията за телефонни измами, за които е знаел, полицейският шеф е прикривал измамниците. Към момента има данни, че е прибрал подкуп от 300 лева при една от измамите. Проверява се участието му и в други случаи.

Той е обвинен по разследване на телефонни измами, като засега има данни, че е взет подкуп от телефонна измама за 1300 лева. Извършени са измами за над 180 000 лева срещу възрастни хора от септември до сега.

ГЕРБ/СДС

„Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лева, провеждат среща с него и му плащат 300 лева за две неща. Първо – защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него преди да я извършват. И след получаването на 1300 лева отиват и, ако мога така да се изразя, се отчитат 300 лева за тази измама“, коментира Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Разследват дали е съдействал по други случаи на измамници по схемата „полицията иска съдействие с парични средства, хвърлени през терасата“.

Наказанието е от 3 до 10 години затвор. От прокуратурата съобщават, че Стоян Павлов не е ръководил групата за телефонни измами, а им е съдействал с информация , обещавал е и закрила преди и след извършване на измамата, ако измамниците бъдат разкрити. Задържани са още един шофьор и едно „муле“, а в схемата участват общо две. Единият е бил приятел на Павлов, полицията го издирва.