Измамници наричали арестувания полицейски началник «шефе»

Криел за извършени телефонни измами

0
63
съд
Реформаторите не знаят какви са правомощията на главния прокурор

Издирват друг мошеник, приятел на задържания Стоян Павлов

Окръжна прокуратура-Пловдив е повдигнала обвинение за подкуп на заместник началника на Трето районно управление Стоян Павлов, съобщава БНТ.

Вместо да уведоми полицията за телефонни измами, за които е знаел, полицейският шеф е прикривал измамниците. Към момента има данни, че е прибрал подкуп от 300 лева при една от измамите. Проверява се участието му и в други случаи.

Той е обвинен по разследване на телефонни измами, като засега има данни, че е взет подкуп от телефонна измама за 1300 лева. Извършени са измами за над 180 000 лева срещу възрастни хора от септември до сега.

„Миналата седмица само от едната телефонна измама, след получаване на сумата от 1300 лева, провеждат среща с него и му плащат 300 лева за две неща. Първо – защото са го уведомили преди това за извършване на измамата и евентуално са поискали закрила от него преди да я извършват. И след получаването на 1300 лева отиват и, ако мога така да се изразя, се отчитат 300 лева за тази измама“, коментира Румен Попов, окръжен прокурор на Пловдив.

Разследват дали е съдействал по други случаи на измамници по схемата „полицията иска съдействие с парични средства, хвърлени през терасата“.

Наказанието е от 3 до 10 години затвор. От прокуратурата съобщават, че Стоян Павлов не е ръководил групата за телефонни измами, а им е съдействал с информация , обещавал е и закрила преди и след извършване на измамата, ако измамниците бъдат разкрити. Задържани са още един шофьор и едно „муле“, а в схемата участват общо две. Единият е бил приятел на Павлов, полицията го издирва.