ГДБОП прекрати разследването срещу журналиста Цветан Фиков, арестуван по донос на Руди Гела

0
135
Цветан Фиков, фейсбук

Мотивът е липса на престъпление

ГДБОП е прекратила разследването срещу журналисти Цветан Фиков, арестуван миналата година и държан зад решетките по жалба на Радостин Василев-Руди Гела. Гела, в качеството си на министър на спорта, се беше оплакал на Бойко Рашков, че Фиков го заплашвал с публикации в социалните медии. Ето какво написа журналиста в профила си:

Току що излизам от ГДБОП, където бях извикан сутринта, за да ме уведомят, че преписката срещу мен за “заплаха за убийство на длъжностно лице” в случая Радостин Василев – бивш министър на спорта и “виден борец срещу мафията”, по настоящем кандидат за депутат от “Добрите сили” – ПП/ДБ и водач на листа в Плевен е “ПРЕКРТЕНА ПОРДИ ЛИПСА НА ДАННИ ЗА ЗАПЛАХИ И ИВЪРШЕНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ОТ МЕН”.

Припомням, че Радостин Василев – Гела и Бойко Рашков, впрегнаха цялата държавна машина и репресивен апарат срещу мен. Повод за това стана моя публикация в Информационна агенция PIK.bg, за това, че Василев иска да изгони трениращи деца от тенис кортовете в к.в Красна Поляна.

Мотив да ми изпрати ГДБОП да ми обискират жилището, да ме задържат за 8 часа в 7 РУ в София, е че Руди намерил заплаха в думите ми “Кажи на шефа си, че ще го бия по медиите като шкембе у дувар” и “Ще му оскубя косъм по косъм гелосаната глава, ще те дебна и ще изкарвам на показ в медиите всяка нередност извършена от теб”. Тези съобщения съм пуснал по вайбър на неговия компаньон Кирил Веселински, биеш мой подчинен в Канал 3, който направих главен редактор на спорта. Той информирал шефа си Василев и той много се уплашил. Това е наложило и да се направи психиатрична експертиза на Василев в процеса на раследването от страна на вещо лице, която да установи дали е нормален и дали не страда от параноя.

Внимавайте за кого гласувате!