Кабинетът отпусна над 400 000 лева за ремонт на кораба „Радецки“

0
34
Корабът "Радецки".

Навремето така са приватизирали корабостроителницата в Русе, че сега корабът може да се ремонтира само в Румъния, обяви премиерът Борисов

Правителството отпусна 437 410 лв. за планов преглед и ремонт на „Параход Радецки“ в Козлодуй, съобщи пресцентърът на МС. Корабът е филиал на Националния исторически музей.

Благодаря на премиера Бойко Борисов за отпуснатите средства за запазването и развитието на музей-кораб „Параход Радецки“ като част от историческото наследство на България“, каза пред журналисти в МС Маринела Николова, кмет на община Козлодуй.

Средствата се осигуряват от централния бюджет чрез одобряване на допълнителни разходи по бюджета на Министерството на културата за 2019 г.

Всички се прекланяме пред подвига на Ботев, всички свързваме името му и с кораба „Радецки“, неслучайно в най-хубавите патриотични песни, които са като химн, е споменаван и той“, изтъкна премиерът преди началото на заседанието.

Навремето така са приватизирали корабостроителницата в Русе, че ремонтът не може да бъде направен в България, а трябва да отиде в Румъния“, изтъкна Борисов и допълни, че ремонтът трябва незабавно да започне, за да може параходът да бъде ползван от хората и да се пресъздаде усещането за подвига на Ботев.