Комедия! Партийната организация на Нинова не издига кандидат за районен кмет, подкрепя този на Реформаторския блок

0
1861
Нинова приема 13 нови членове на БСП в район "Оборище". Явно те не стигат партията да намери кандидат за районен кмет.

БСП-Оборище игнорира две номинации на социалисти, за да застане зад дясна  кандидатура

Организацията на БСП в столичния район „Оборище“, където членува и лидерът на партията Корнелия Нинова, тази вечер обсъжда за последно номинации за кмет на района, но предстои историческо срамно заседание, обявиха местни социалисти пред Breaking.bg.

За какво става въпрос ? Според гневните партийни членове на заседанието се очаква БСП-“Оборище“ въобще да не издигне свой кандидат за районен кмет, а да подкрепи сегашният кмет Васил Цолов, избран през 2015 г на балотаж като представител на Реформаторския блок.

Същевременно има две номинации на редови социалисти като евентуални кандидати за поста на предстоящите избори, издигнати от низови структури в района. Те обаче са игнорирани.

Днес на заседание на Националния съвет на партията е взето решение въпроса за подкрепа на досегашния кмет на района Васил Цолов да се обсъди на пленум на организацията в „Оборище“. Очаква се това да стане под давление на Корнелия Нинова. Соцлидерката гръмко рекламираше „Оборище“ и новите млади членове на партията които е приела след като е станала председател. Въпреки това явно от т.нар. нови надежди няма подходящи хора за номинация с което Нинова показва за пореден път, че за нея членовете са бройка а не личности.

Нещата стават още по-скандални като се има предвид че БСП заложи в критериите си , че кандидатите трябва да изповядват идеите и да приемат философията на партията, не става ясно как един реформатор изпълнява тези критерии. Или и критериите са само параван за задкулисни кандидатури. И управленска немощ, коментират социалисти.

Според тях самият кмет Цолов бил ужасен от евентуална подкрепа от страна на БСП, която щяла да прогони симпатизантите му.

НАПИШИ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here