Комедия! Партийната организация на Нинова не издига кандидат за районен кмет, подкрепя този на Реформаторския блок

0
1929
Нинова приема 13 нови членове на БСП в район "Оборище". Явно те не стигат партията да намери кандидат за районен кмет.

БСП-Оборище игнорира две номинации на социалисти, за да застане зад дясна  кандидатура

Организацията на БСП в столичния район „Оборище“, където членува и лидерът на партията Корнелия Нинова, тази вечер обсъжда за последно номинации за кмет на района, но предстои историческо срамно заседание, обявиха местни социалисти пред Breaking.bg.

За какво става въпрос ? Според гневните партийни членове на заседанието се очаква БСП-“Оборище“ въобще да не издигне свой кандидат за районен кмет, а да подкрепи сегашният кмет Васил Цолов, избран през 2015 г на балотаж като представител на Реформаторския блок.

Същевременно има две номинации на редови социалисти като евентуални кандидати за поста на предстоящите избори, издигнати от низови структури в района. Те обаче са игнорирани.

Днес на заседание на Националния съвет на партията е взето решение въпроса за подкрепа на досегашния кмет на района Васил Цолов да се обсъди на пленум на организацията в „Оборище“. Очаква се това да стане под давление на Корнелия Нинова. Соцлидерката гръмко рекламираше „Оборище“ и новите млади членове на партията които е приела след като е станала председател. Въпреки това явно от т.нар. нови надежди няма подходящи хора за номинация с което Нинова показва за пореден път, че за нея членовете са бройка а не личности.

Нещата стават още по-скандални като се има предвид че БСП заложи в критериите си , че кандидатите трябва да изповядват идеите и да приемат философията на партията, не става ясно как един реформатор изпълнява тези критерии. Или и критериите са само параван за задкулисни кандидатури. И управленска немощ, коментират социалисти.

Според тях самият кмет Цолов бил ужасен от евентуална подкрепа от страна на БСП, която щяла да прогони симпатизантите му.