Кулата остава затворена до края на деня

0
87
полиция
Снимка: архив

Няма арестувани граничари при акцията на пункта снощи

Границата е затворена за извършване на процесуално-следствени действия.Така директорът на Агенция „Митници“ Георги Костов коментира акцията под ръководството на специализираната прокуратура на ГКПП „Кулата“.

На въпрос колко време ще остане затворена, Костов заяви, „колкото е необходимо, така че колегите от специализираната прокуратура да документират престъпната дейност на тези служители“.

Предвид сезона на пътуванията, Костов увери: „В рамките на деня ще решим проблема“.

Относно акцията на ГКПП „Кулата“, главният секретар на МВР Младен Маринов посочи, че разследващите трябва да спазват закона. „Реално, когато има досъдебно производство, прокурорът решава каква информация може да се дава.

Аз смятам, че е по-важно да свършим работа и да съберем достатъчно доказателства срещу хората, които сме задържали отколкото да даваме пресконференции. По-скоро трябва да изчакаме времето, за да не попречим на разследването“.

Маринов бе категоричен, че по отношение на „Гранична полиция“ няма задържани лица – само митничари.

При спецоперация снощи бяха арестувани две смени митничари, 22-ма души, при претърсване на техни адреси бяха намерени 63 000 лева. Операцията е на спецпрокуратурата, ДАНС и ГДБОП.