Не дават изоставеното бебе на майката

Изоставянето на детето си, майката обясни с тежкия за нея момент

0
45
бебе
Бебето бе изоставено в "Младост"1. СНИМКА:МВР

Съдбата на детето ще се реши след изписването му от болница

 

Мярката за закрила на изоставеното бебе в столичния квартал „Младост“ ще се реши след изписването му от болницата, съобщиха от Министерството на труда и социалната политика.

Към момента съвместен екип на дирекция „Социално подпомагане“ – Елин Пелин и бюрото по труда в Ихтиман посети майката, която вчера изостави 3-месечния си син в столичния квартал „Младост“.

Социалните са я консултирали за  това какви възможности има за повишаване на родителския капацитет и са й предложили съдействие за регистрация в бюрото по труда и намиране на работа.

38-годишната жена е подала заявление за реинтеграция на детето си. Тепърва предстои службите да изследват родителския й капацитет.

Като първа стъпка за подкрепа в тази посока жената ще бъде насочена да ползва социална услуга в център за обществена подкрепа. Обяснено й е да подаде заявление за отпускане на еднократна помощ в размер до 325 лева.

Детето се намира в неонатологията на Специализираната болница за активно лечение на детски болести. 4-месечното момченце е в сравнително добро състояние.

Малкият Александър беше намерен вчера, 30 юли, на площадка в столичния квартал „Младост 1“.

По рано днес стана ясно, че майката на детето се разкайва за постъпката и си иска бебето обратно.

Изоставянето на детето си, майката обясни с тежкия за нея момент и надеждата й, че Александър би могъл да попадне на по-добри хора.

„Това беше страшна глупост“ – сама коментира постъпката си майката на бебето.