Обучават спешните медици да се бранят при нападения

На всеки център за спешна помощ ще бъде осигурена бърза връзка с полицията

0
34
медици
Заради нападенията над колеги, медиците протестираха през лятото.

Полицията ще инспектира всички столични болници

Спешните медици да преминават курс за обучение, за да могат да реагират адекватно при случай на агресия и нападение. За това се обяви директорът на Столична полиция Ивайло Иванов пред БНТ.Днес в СДВР шефове на полицейски районни управления, медици и прокурори дискутираха мерките срещу нападения над лекари.

Според Иванов тази идея е добра и такива курсове вече се провеждали във някои от големите болнични заведения като ВМА например.

По думите на шефа на столичната полиция до края на месец септември служители на МВР ще инспектират всички големи болници на територията на страната.

Предвидено е след обследването на здравните заведения да бъде направен анализ по отношение на степента на сигурност в различните болници. Ще се гледа например дали има отделения, в които все още не е монтиран паник бутон.

Според Иванов не е необходимо във всяко полицейско отделение да има отделен служител, който да отговаря за случаите на агресия срещу медици. По думите му обаче на всеки център за спешна помощ ще бъде осигурена бърза връзка с районните управления на полицията.