Обявиха имената на всички пострадали в катастрофата

Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв и кръвни съставки

0
1140
автобуси
При катастрофата загинаха шест души. СНИМКА: BTV

Те са настанени в „Пирогов“, „Света Анна“, ВМА, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ИСУЛ и „Софиямед“

От здравното министерство разпространиха пълен списък на прегледаните и хоспитализирани пациенти, които пострадаха при тежкия инцидент с пътнически автобус на АМ „Тракия“. По последна информация шест души са загинали след тежката автобусна катастрофа на АМ „Тракия“ при Вакарел.

21 са пострадалите при тежкия инцидент, които са транспортирани от екипите на Бърза помощ в УМБАЛ „Св. Анна София“, УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“, ВМА, Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ и УМБАЛ „Софиямед“.

По информация на лечебните заведения трима пострадали са откарани с частен транспорт до болница „Токуда“ и до УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“.

В УМБАЛ „Света Анна“ са настанени 10 от пострадалите – трима мъже и седем жени: Най-тежко пострадали са П.К. (45г. ) и М.Д., които са с политравма – шийна, гръбначна, гърди и корем. – П.У. е с политравма – шийна, гърди, корем. – Г.М. е с политравма – фрактура на хумери, скалпова рана. – Ц.С на 58 г., З.З на 38 г. и Д.Г. на 23 г. са с фрактури на ръцете. – Н,М на 25г. , И.К. и Н.Д на 29 г. са с охлузвания по лицето и тялото.

УМБАЛСМ „Н. И. Пирогов“ – 4-ма пострадали: – дете на 13 г. Р. Ч., прието в детската реанимация; – жена Й. С., на 48 г., хоспитализирана в хирургията; – жена Е. Ч. на 49 г., настанена в травматологията; – мъж на 40 г. на Д. Я., обработен и освободен от болницата

ВМА – 3-ма пострадали без опасност за живота: жена Е.Н. на 62 г. жена И.Б. на 24 г. жена Ж.Н. на 33 г.

Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда – 4-ма пострадали в стабилно състояние: мъж С. Р. на 47 г. мъж С. А. на 29 г. жена Д. Д. на 30 г. жена Д. И. на 43 г.

УМБАЛ „Царица Йоанна – ИСУЛ“ – 3-ма пострадали: момиче Н. И. С. на 19 г. хоспитализирано с комоцио и ще остане под наблюдение жена С. Д. на 74 г. – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение жена С. С. К. на 53 г. – с повърхностни рани и напуснала лечебното заведение

УМБАЛ „Софиямед“ – двама пострадали: мъж В. Г. на 33 г. жена В. С. на 40 г. (пострадала при удар между лекия автомобил, в който е пътувала, и автобуса). Националният център по трансфузионна хематология разполага с достатъчни количества кръв и кръвни съставки, които биха били необходими на лечебните заведения, в които са настанени пострадалите. Подсилени екипи за кръводаряване са в готовност да поемат всички желаещи да дарят кръв. МВР е отворило телефонни линии, където близки на пострадалите могат да получат информация за тях. Телефонните номера са 02 982 51 54 и 0889 94 42 60.