Петима ранени при удар на автобус с циментовоз

Няма опасност за живота им

0
66
ранени
Удареният челно автобус. СНИМКА:NOVINI.BG

Инцидентът е станал на пътя София-Самоков

Петима пътници пострадаха при удар на автобус с циментовоз. Сигналът за пътен инцидент е подаден в полицията около 10.16 часа, съобщиха от МВР.

По първоначални данни, на пътя Кокаляне – Самоков, са се ударили автобус, пътувал по линията София-Самоков и товарен автомобил – циментовоз. Според информацията до момента, в резултата на удара са пострадали петима – трима пътници от автобуса и двамата водачи. Транспортирани са в болнични заведения – „Пирогов“ и „Св. Анна“ за оказване на помощ. На място се извършва оглед.

Временно е затруднено движението в района. То се осъществява само в едната лента. Причина за тежкия пътен инцидент е челен удар, причинен след навлизане на циментовоза в лентата за движение, по която се е движел пътническият автобус.

Двама от пострадалите при катастрофата на пътя София – Самоков са приети в СО на УМБАЛ „Св.Анна“-София АД. Мъж (на 78 г.) с хематом в лицевата част и жена (на 72 г.) с фрактура на носа. Хоспитализирани са в Клиника по лицево-челюстна хирургия на УМБАЛ „Св. Анна“-София АД. Няма пряка опасност за живота им.