Плъзнаха фалшиви електронни фактури за ток

"Енерго Про" съветва своите клиенти да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейл

0
73
ток
Фалшивите електронни фактури за ток. СНИМКА: ГДБОП

Ментетата заразяват с вирус и източват компютъра ви

Електроразпределителното дружество „Енерго Про“ информира, че са регистрирани фалшиви съобщения по електронна поща, които по външен вид наподобяват изпращаните до клиентите на компанията електронни фактури. Тези съобщения нямат нищо общо с компанията, пишат от фирмата. За същото предупредиха и от ГДБОП.

Дружеството съветва своите клиентите да се отнасят с повишено внимание към получаваните под формата на електронни фактури за електроенергия имейли, като обръщат специално внимание на адреса на изпращача.

Електронните фактури, издавани от ЕРП-то, винаги се изпращат като прикачен файл в PDF формат, а имейлът на изпращача задължително е с разширение @energo-pro.bg. Ако клиент получи електронно съобщение, което не отговаря на тези условия, следва да има предвид, че то не е изпратено от ЕНЕРГО-ПРО и отварянето му крие риск от заразяване с компютърен вирус, пише в съобщението.

При съмнение в достоверността на имейл, получен от името на ЕНЕРГО-ПРО, може да се направи проверка на денонощния телефонен номер на компанията 0700 1 61 61.