Светлозар Лазаров сменя Сидеров като лидер на „Атака”

Близостта му с хората на кръга "КОЙ", които пък представляват руските интереси у нас, му гарантирала мястото

0
180
лазаров
Лазаров и Анатолий Карпов (вдясно) на среща с търновския владика Григорий. СНИМКА: "ЯНТРА ДНЕС"

Бившият главен секретар на МВР харесан и одобрен  от Русия

 

Бившият главен секретар на МВР от кабинета „Орешарски” Светлозар Лазаров ще смени Волен Сидеров като лидер на партия „Атака”, научи Breaking.bg от свои източници. Смяната на „караула” ще стане факт до месец.

Причината е, че Лазаров, който е лансиран от Делян Пеевски и модела „КОЙ” от т.нар. Библиотекарски институт, е харесан от Москва за нов лидер на партията, който да смени Сидеров. Последният отива в пенсия.

Причината -многобройните скандали с лидера на „Атака”, който през 2105 г нахлу в НАТФИЗ да бие студенти, а преди това нападна продавачи в квартални магазини на ул. „Г.С. Раковски”. И за двете „изпълнения” Сидеров получи присъди „пробация”. Лошият му имидж повлия и на партията „Атака”, която ако не беше в коалиция с ВМРО и Националният фронт за спасение на България щеше да изпадне от парламента.

Затова Сидеров ще бъде изпратен в „заслужена почивка”, а новият лидер ще е  Светлозар Лазаров. Това е договорено на срещата в Москва в началото на юни т.г. по време на участието на двамата на международен форум „Какво ни обединява”.

Тогава вестник „Атака” пусна информация, че Лазаров е назначен за „национален координатор” на партията, което го прави втори човек в организацията след лидера. Близостта му с хората на кръга „КОЙ“, които пък представляват руските интереси у нас, му гарантирала мястото на шеф на „Атака“, твърдят запознати.

Лазаров бе човекът, който развеждаше бившият световен шампион по шах Анатолий Карпов в страната през последните дни. Въпреки, че е у нас по покана на партия „Атака” Сидеров не присъства на нито една среща с Карпов.

Самият шахматист, доверено лице на руския президент Владимир Путин, разкри „заверата” като заяви по Би Ти Ви тази сутрин, че именно той е „обърнал” „Атака” към Путин, защото партията на Сидеров преди това дружала с националистите на Владимир Жириновски.

Лазаров се появи най-неочаквано на рождения ден на Волен Сидеров на 19 април с огромна икона в разгара на преговорите между „патриотите” и ГЕРБ за съставяне на правителство. От тогава бившият главсек на МВР е неотлъчно до лидера на „Атака”.

Според мнозина, за да го контролира по заръка на кръга „КОЙ”.

Имиджът на Светлозар Лазаров в обществото е меко казано скандален. Като главен секретар на МВР той организира кървавата акция в Лясковец през февруари 2014 г, когато загина командосът Емил Шарков, а петима негови колеги бяха тежко ранени от Петко Стрелеца.

При назначаването му за главен секретар на МВР в медиите се появиха информации, че като служител на Спецотряда за борба с тероризма-СОБТ е охранявал „на частно”  изчезналият безследно висаджийски бос Методи Методиев-Мето Илиянски.

Тогава Лазаров отрече.

Той си тръгна от МВР след скандал с министъра на вътрешните работи Веселин Вучков, който подаде оставка и принуди премиерът Борисов са смени Лазаров.