Бременна жена е сред жертвите на днешната атака на Хамас в Йерусалим

0
93
Снимка: архив

Двамата братя терористи бяха застреляни от цивилни граждани

Бременна еврейка е сред жертвите на днешната атака в Йерусалим, съобщи израелската медия нюзру.

Днес терористи от Хамас откриха огън на автобусна спирка в свещения град

„Полицията в еврейската държава разреши публикацията на самоличността на загиналите. Една от жертвите е учителката Либия Дикман (на 24 години). Тя очакваше първото си дете (лекарите не можаха да спасят плода)“, добави изданието.

„Имената на другите жертви са Хана Иферган (на 67 години) – директорка на училище в град Бейт-Шемеш (на около 30 километра западно от Йерусалим и Елимелех Васерман (на 74 години) – съдебен служител“, посочи още нюзру.

„Палестинската терористична групировка Хамас пое отговорността за днешния атентат в Йерусалим“, предаде нюзру.

„От радикалната мюсюлманска организация заявиха: Нашите действия бяха в отговор на действията на израелските военни и полицаи в Западния бряг на река Йордан (палестинския анклав между Израел и Йордания) и свещения град Ал Кудс ( арабското име на Йерусалим)“, посочи още изданието.

„Медии, свързани с Хамас, съобщиха, че извършителите на терористичния акт са братята Ибрахим и Мурад Нивр, на 30 и 38 години. Двамата са лежали в затвора за терористична дейност“, добави нюзру.

„Всички терористи от палестинската групировка Хамас са смъртни“, каза израелският премиер Бенямин Нетаняху, цитиран от Скайнюз.

Министър-председателят на еврейската държава коментира атентата в Йерусалим, извършен днес от членове на арабската екстремистка организация.

„Искам да заявя, че всички терористи от Хамас са смъртни, включително и тези в Йерусалим“, добави той, посочи още британската медия.

Думите на премиера на Израел дойдоха след като заместник-кметът на Йерусалим Фльор Хасан Нахум съобщи, че нападателите – братята Ибрахим и Мурад Нивр – са били застреляни от цивилни граждани.