Уплашеният Румен Радев зове за държавен преврат

0
7181
Радев на протест СНИМКА: Нова телевизия

Държавният глава си изпусна нервите-иска да си връща „държавата“

Уплашеният от арестите на съветниците си Илия Милушев и Пламен Узунов и акцията на прокуратурата в президентството Румен Радев призова за държавен преврат.

Държавният глава излезе пред събралите се хора пред „Дондуков“ 2 видимо ядосан с думите „Да си върнем държавата. От нас зависи да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата. Да изхвърлим мафията от изпълнителната власт и прокуратурата“. Той констатира, че мафията използва прокуратурата като свой щит. На митинга да подкрепи президента дойдоха Корнелия Нинова, Георги Свиленски и още няколко техни колеги от БСП. Държавният глава излезе заедно с вицепрезидентката Илияна Йотова. Преди изказването си той помоли полицаите да се отдръпнат, защото не се страхувал от събралите се президентски фенове, които не спазваха мерките за корона вирус.

„Благодаря на всички, които са днес тук, виждам хора от всички политически групи, млади и стари, всякакви хора. Българската мафия постигна невъзможното – обедини почтените хора срещу себе си. От всички вас зависи да изгоним мафията от изпълнителната власт“. С тези думи президентът Румен Радев се обърна към присъстващите на протеста пред президентството.

„Да изпъдим мафията от прокуратурата, която мафията използва по най-безпардонен начин за свой щити за политически репресии. Българската мафия е безцеремонна, защото много българи търпяхте. Защото твърде много бяхте строители на собствения си живот, защото твърде дълго търпяхме лъжите от екрана, но днес гневът се излива на площада. От лъжите, от грабежа, гневът от всичко това, което прокуди два милиона българи зад граница. Това е битка за достойнството, за децата, за бъдещето ни, за природата ни. За свободна, модерна и европейска България. В тази битка ще бъдем заедно всички, които милеем за България. Искам да припомня думите: Страхливият умира всеки ден – смелият само веднъж. Не на страха! Ще си върнем България! Мутри – вън!!“, каза още президентът.