Военнополицейски синдикат скочи срещу Каракачанов, не искат външен човек за шеф на „Военна полиция“

0
112
Военна полиция

Искат президента да не подписва такова назначение

Българската военнополицейска асоциация излезе с декларация срещу вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод назначаване на външен човек за директор на „Военна полиция“.

Остро възразяваме срещу намерението на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов да назначи офицер от структурите на Българската армия за директор на служба „Военна полиция“.

От публичните изявления на министъра става ясно, че „поставянето“ на външен човек начело на една от най-важните служби в рамките на Министерството на отбранатае въпрос само и единствено на съгласуване между правителството и администрацията на президента“, пишат от асоциацията.

Те протестират и срещу намерението на военния министър да се променят Закона за военната полиция и правилника за прилагането му, за да бъде назначен „правилният“ човек. Според тях това поставя под сериозен риск работата на „Военна полиция“. Те настояват администрацията на президента да спази изискванията на Закона и Правилника на Военна полиция и да не допуска компромиси с една от важните за министерството на отбраната служби.