Младежите, купили Дипломатическия клуб, се сдобиха и с „Фантастико“

Удивително, други кандидати за имотите, продадени на търг, не се явяват

0
207
дипломатически клуб
Младежите-милионери

Фирмата им с капитал от 3 лв дала 10,2 млн. лева за магазина

Тримата неизвестни доскоро младежи от Стара Загора, сключили сделка за милиони с държавата, са купили не само Дипломатическия клуб в Бояна, а и сградата, земята и подземните помещения, които доскоро ползваше магазин от веригата ”Фантастико”.

Те са в един от най-скъпите квартали на София, ж.к. „Изток“. В „пакета“ влиза и ресторант зад магазина, и една от най-хубавите къщи в София, която също в „Изток“, на ул. „Чарлз Дарвин“, и е известна в квартала като Финландското посолство.

За приключването на сделката и изплащането на 10, 2 млн. лв от тримата старозагорци с фирма с капитал 3 лева съобщи Club Z.

Магазин „Фантастико“ се намира на „Райко Алексиев“ 40. Разположен е между два дипломатически блока на АДИС. Входът за подземните помещения е същия, в който прибират и колите на депутати и дипломати, които живеят в блоковете. В квартала се говори, че истинският собственик е Делян Пеевски (по документи няма връзка между него и тримата младежи) и че на мястото на „Фантастико“ ще има казино.

Официално новият собственик е фирмата „Ексклузив уеб дизайн“. Тя е с капитал 3 лева. Регистрирана е в Стара Загора през октомври 2015 г. Съсобствениците, с дял по 1 лев, са Ванеса Томева Тодорова (родена през 1995 г.), Димитър Станимиров Йорданов (роден през 1996 г.) и брат му Йордан Станимиров Йорданов (роден през 1992 г.)

Удивително, други кандидати за имотите, продадени на търг, не се явяват. Обявата за търга е пусната през летния сезон – през август – от Агенцията по приватизация. Търгът е през септември. Имотите са на Агенция дипломатически имоти в страната към Министерството на външните работи. Договорът между „Ексклузив уеб дизайн“ и Агенцията за приватизация е сключен на 18 октомври. Споразумението е подписано от Ванеса Тодорова.

На въпроси от депутатите Мартин Димитров, Петър Славов и Методи Андреев откъде трима младежи със скромни финансови възможности на по 20-24 г. са осигурили 10 милиона лева министрите в оставка Томислав Дончев и Владислав Горанов отговарят, че те били взети назаем от друго дружество.

Club Z припомня за снимка на братята Йордан и Димитър Йорданови с фамилията на Цветан Цонев, сочен за „ръка на Пеевски в строителния му бизнес“. Дипломатическият клуб е разположен на площ между 6.56 и 7,2 дка (по различни скици). Там има няколко сгради, спортен комплекс с басейн и тенис зала. Помещенията на „Райко Алексиев“ 40 са с обща площ 1481 кв. м. Къщата на „Чарлз Дарвин“ 4 е двуетажна, с близо 480 кв. м надземно РЗП и терен от 726 кв. м.