Омбудсманът яхва предизборно всякакви протести

0
794
Мая Манолова

Мая Манолова стана специалист и по въпросите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие

Предизборният слалом на омбудсмана на Република България не пропусна и протестиращите пред президентството къмпингари. Колкото и да се дистанцира засега от пряк отговор ще се яви ли на кметските избори за София наесен, Мая Манолова използва всеки подходящ повод да надигне и своя глас във всякакви граждански брожения.

Въпреки че се заявява като обществен защитник на цялата нация, тя се оказва на всяко подходящо място, на което протестира съсловна или друга група, за да изтъкне будното си присъствие в обществения живот.

Сред каузите й в подкрепа на хората с увреждания, за стратегията за детето, за протеста на медицинските сестри и др. прозират логични принципи. В други ситуации обаче нейната позиция се явява внезапно, въпреки че проблемите не са от вчера.

Очевидно е, че наближаващите местни изори катализират този процес и ще донесат предизборни дивиденти, макар вездесъщата омбудсМая да отрича пряка зависимост. Както отрича и все още непрекъснатата си пъпна връв с партията, която я вкара в парламента.

Вечно будният и готов за протести омбудсман вече е компетентен и по въпросите на Закона за устройството на Черноморското крайбрежие. Промените в него предвиждат конкретни мерки срещу произволното къмпиране, което се санкционира в цивилизования свят, и престъпленията срещу природата.