Само в Breaking.bg: Отстранената шефка на 4 РПУ стана началник в Националната полиция

Заместникът й Тасев пък е пратен в Икономическа полиция

0
916
полиция
Теменужка Капчина

Теменужка Капчина и главната дознателка Малакова се топяха взаимно с доноси до ръководството на МВР

Странни рокади се случват напоследък в полицията, твърдят запознати пред Breaking.bg. В началото на февруари беше сменено цялото ръководство на столичното 4 РПУ. Причината -тежък конфликт между шефката на управлението Теменужка Капчина и главната дознателка Аделина Малакова.

Според неофициална информация от години двете не се понасяли имали тежък конфликт помежду си и засипвали ръководството на МВР с анонимни доноси една срещу друга.

Отделно от това срещу двете са пристигали сигнали от техни подчинени и от граждани.

Нерегламентирани контакти с криминално проявени, тесни връзки с адвокати и покриване на преписки по различни престъпления са част от сигналите срещу тях. Освен това двете дами не пропускали възможност да говорят една срещу друга пред ръководителите на СДВР. По тях са правени многократни проверки от Дирекция „Вътрешна сигурност“-МВР

Когато шефовете им разбрали, че женският конфликт е непреодолим, било взето решение да се разделят с постовете си и да се преместят на други.

Капчина бе изпратена в Националната полиция. Заместникът и в 4 РПУ Теодор Тасев също, а Аделина Малакова напусна системата на МВР.

Сега Капчина е назначена за шеф на сектор „КИАД (Координация и информационно аналитична дейност) в Националната полиция. Очевидно началниците в МВР са дали висока оценка за работата и в 4 РПУ..след като я махат с повишение. Капчина е съпруга на бившия шеф на Инспектората на МВР Николай Спасов, отстранен от вътрешния министър Цветан Цветанов през 2009 г. За лоши резултати.

Тасев, за който се твърдеше, че напуска МВР, в крайна сметка се оказа на работа в Икономическа полиция.

И ще отговаря за данъчните престъпления.

В самата Икономическа полиция също има брожения. Началникът на сектор „Данъчни престъпления“ е изпратен в продължителен отпуск от 40 дни от директора на Националната полиция Христо Терзийски.

Бившите шефове на Икономическа полиция Мирослав Рашков и Иво Крумов, протежета на ексглавния секретар на МВР Светлозар Лазаров не крият амбиции да се върнат на постовете си. През миналото лято двамата бяха махнати след остри критики на главния прокурор Сотир Цацаров срещу Икономическа полиция.

Рашков бе пратен в СДВР-сектор „Данъчни престъпления“, а Крумов в Икономическа полиция на 7 РПУ. Двамата обаче не стъпвали там, защото също са в продължителен отпуск, твърдят запознати.