Търсят изчезналата ИТ специалистка Алена Щерк край Радомир

0
336
Снимка: архив

Предполага се, че е убита и тялото й заровено в местността „Арбанас“

Търсят изчезналата ИТ специалистка Алена Щерк /47 г./ край Радомир, съобщава сайтът „Мироглед“. Предполага се, че е убита и тялото й заровено в местността „Арбанас“. На мястото гъмжи от жандармерия и полиция. Органите на реда правят претърсвания и събират доказателства.

47-годишната Алена Райнхолд Щерк е видяна за последно в четвъртък вечер в центъра на София. Тя е имала бизнес с вина, преподавател е по танци, а от скоро и IT специалист.

Снощи е подаден сигнал в полицията, че в дома ѝ в кооперация в кв. „Бояна“ се е за действал паник бутон, а жената не си вдига телефона. Колата ѝ е в гаража и днес тя беше обследвана от полицията. Бившият приятел на Алена също се издирва. Подозренията са, че именно той е извършител на престъплението. До момента няма официална информация дали това е така.

Все още няма информация как точно е извършено убийството. Не е ясно и точно къде е открито тялото.

Алена се разделила с приятеля си, който е родом от Коста Рика, преди няколко месеца и тогава заживяла в „Бояна”. Тя е била видяна в четвъртък вечерта на „Солунска”, на метри от нейния апартамент, където живееше преди време – с черен сак с дрехи. Било е вечерта към 21 ч. и е изглеждала притеснена и забързана, твърди неин близък приятел.

Полицаите открили автомобила на жената в гаража. Часове наред продължи огледът му.