МВР: Има подмяна на фактическата ситуация при катастрофата с бащата на президента

Полицаите се мотали 40 минути около Георги Радев

0
293
президент
Мерцедесът на Радев-старши на мястото на катастрофата. Вижда се ударената триколка.

Уволненият катаджия не е прегледал записите от видеокамерите

Има подмяна на фактическата ситуация. Не са предприети нужните действия, за да се документира всичко.

Така от МВР коментираха случая с бащата на президента Румен Радев.

Георги Радев бе участник в катастрофа с триколка, която стана на кръгово в Харманли, за което първи Breaking. Bg писа. Заради инцидента един служител на реда бе дисциплинарно уволнен. Президента Румен Радев вече две седмици мълчи за инцидента и отказва коментари.

По случая вече е извършена проверка. В МВР е постъпил сигнал за неправомерни действия. Инцидентът се случи през август, а Комисията е приела сигнала за основателен.

Не се потвърждава твърдението, че участниците не са проверени за алкохол“, заяви инспектор Росен Рабчев.

Комисията установила, че при обработката на данните същото длъжностното лице не е предприело всички необходими мерки по обезопасяване на местопроизшествието.

Самото кръстовище е сигнализирано с пътни знаци. Движещите се в него са с предимство.

В 09,38 часа се реализира ПТП-то. Водачът на возилото навлиза в кръстовището и вече е с предимство пред влизащия. Две минути след това пристигат първите служители на МВР.

Започват да разговарят с потърпевшите, но не предприемат мерки да обезопасят самото местопроизшествие. След една минута пристигат колегите им от Пътна полиция. Но движението по пътя все още си върви. Пристига екип на Спешна медицинска помощ.

Цялото движение е прекратено в този момент и отново нарушение на полицейските служители е, че не регулират кръстовището“, обясни още гл. инспектор Росен Рапчев.

Чак в 10:02 часа служителите предприемат действия за поставяне на конуси. След това всички полицаи излизат от мястото на кръстовището и автомобилите остават на него. Нито един полицай обаче не се навърта около тях.

В 10:49 часа полицейски екип се връща отново на мястото, при което предприемат мерки за снимане и допълнителни разпити на участниците.

В 10:53 часа на място пристига гражданин, който всички полицаи характеризират като бившия кмет на Харманли. Около 11 часа вече са събрани всички данни.

Най-големият проблем е, че при толкова много свидетели полицейските служители не са оказали необходимата възможност да приведат такива“, обясни служителят на реда. По думите му не деклариран натиск върху служителите при обясненията им за случая.

Реално ние установихме, че той (уволненият полицай) не се е позовал на това да прегледа видеозаписите и да разпита свидетелите“, посочи още гл. инспектор Росен Рапчев. Ето пак видеото с катастрофата: