Радев е страхливец и не е президент на мястото си според премиера

0
156
Кирил Петков

Петков прати Борисов, който не е депутат, на парламентарна комисия. Не знае, че в дневния ред на парламента, определен от председателя от ПП, не фигурира точка за плана за възстановяване

Кирил Петков пристигна за срещата на върха ЕС-Западни Балкани в Брюксел. Той заяви на влизане, че вътре ще каже, че ветото остава и няма да има промяна, защото е обещал да чака на депутатите.

„Няма хипотетична възможност, защото аз съм премиер на България. Без значение кой какво ще иска от мен аз ще държа парламентът да се произнесе. Въпреки че аз харесвам френското предложение. И въпреки всичко, когато дам своята дума, че само българският парламент ще каже, аз ще си спазя думата“, заяви той.

Иначе се надявал, че „в следващите дни“ парламентът ще направи нужното.

Петков, видимо изнервен и афектиран, каза в Брюксел, че Бойко Борисов обещавал, но не влизал в парламента, а Румен Радев се криел зад правителството. Както и че двамата са страхливци.

„През цялото време Северна Македония беше мъглата, която се спускаше над правителството. Но ние, като казахме (явно на ИТН), няма да дадем да откраднете милиардите и стана така. Не можеш да излизаш по телевизията да се биеш в гърдите и следобед да саботираш външна комисия. Аз не мога да повярвам, че не могат да направят кворум. Рискуваме 2,6 млрд. Тези хора са едни страхливци, мислят как да манипулират“, заяви Петков.

Премиерът, който според конституция е човекът, който трябва да вземе решението, се ядоса, че се опитват да му прехвърлят „горещия картоф“, който той последно подхвърли на парламента.

Кирил Петков поиска Борисов, който не е депутат, да иде на външна комисия. Румен Радев също го отнесе, защото вече цели 2 седмици не свиквал КСНС.

„Ако си президент на място, викаш всички партии на КСНС, ама било отговорност на премиера. Омръзна ми от страхливци. Аз ще си спазя моето обещание и ще чакам парламента“, завърши Петков./Tribune