Само в Breaking.bg: Под натиск от БСП и президенството крият как бащата на Румен Радев прегази човек (Видео)

Оказвал ли е Румен Радев натиск над местните полицаи да прикрият инцидента ?

0
6112
президент
Мерцедесът на Радев-старши на мястото на катастрофата. Вижда се ударената триколка.

Инцидентът с Георги Радев е станал на 17 август в Харманли, местната полиция го прикрива

Стефан Ташев

Под натиск от БСП и президентството полицията в Харманли осем дни крие катастрофа, извършена от бащата на президента Румен Радев-Георги в Харманли, научи Breaking.bg. Радев-старши удря с мерцедеса си шофьор на  инвалидна триколка на кръгово кръстовище в града, но дори не си прави труда да му окаже помощ. Нещо повече, случаят е „покрит“ от местната полиция, а Георги Радев не санкциониран дори.

Според очевидци случаят се разиграва на 17 август. Сребрист „Мерцедес“, управляван от бащата на президента Румен Радев-Георги,  удря на кръговото кръстовище в Харманли шофьор на мотоциклет-триколка. Възрастен човек. Триколката е по средата на кръговото и мерцедесът я удря странично с лявата си част. Колата на Радев-старши не спазва предимството на мотоциклетиста и го помита.

Човекът пада на улицата, но от мерцедеса не излиза шофьорът да помогне. Той си стои вътре, докато жертвата му продължава да лежи на асфалта. Местните хора разпознават зад волана на мерцедеса Георги Радев, а до него в колата е съпругата му.

Пристига патрулка с няколко полицаи. Вместо да се заемат с шофьора, предизвикал катастрофата, те се разправят с падналия, ранен, мотоциклетиист. Радев-старши си стои в колата и не се занимава с нищо. И никой не го закача, твърдят очевидци. Линейка прибира ранения мотоциклетист. Полицаи все пак викат Радев-старши, но само говорят с него няколко минути, нито му пишат акт, нито го задържат заради катастрофата, става ясно от видеокадри, с които Breaking.bg разполага.

След малко на местпроизшествието пристига човек с жълта шапка, в него местните хора разпознават бившият кмет на Харманли Михаил Лисков. Той говори с полицаите и Радев-старши, след което премества самоволно триколката на ударения човек.

„Лично видях как полицаите качиха бащата на президента Румен Радев в колата му и му казаха да си тръгва“, твърди очевидец. Въпреки тежката катастрофа с пострадал човек, на бащата на президента не е взета проба с дрегер. Колата е с номер Х6349ВН и се води на Радев-старши.

президент
Георги Радев

До момента случаят не е обявяван официално в медиите вече осми ден.

Според запознати върху полицията в Харманли е оказан натиск от местен лидер на БСП и от президентството в София случаят да бъде потулен, а Радев-старши да се отърве само с уплаха. Защо ?

Остават няколко въпроса.

Информиран ли е за инцидента министърът на вътрешните работи Валентин Радев и ако не е защо подчинените му крият ? Все пак става дума за семейството на президента Радев ?

Защо полицията в Харманли, деполитизирана, изпълнява поръчки на местни партийни лидери ?

Информиран ли е за иницедента с баща му президентът Румен Радев ? Ако да, защо той не коментира нищо ?

Оказвал ли е натиск над хората в Харманли случаят да бъде потулен ?

Държавният глава идвал ли е в града инкогнито, за да оказва натиск на баща му, блъснал човек, да му се размине без наказания ?

Вижте кадрите от катастрофата във видеоклиповете