Скандал за родителски права е причината за кървавата семейна драма в София

Мъжът подал жалба за психически тормоз от убитата Дарина

0
292
драма
Викторио и Дарина. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Таксиметров шофьор откарал до Горни Богров Викторио Александров и едногодишното му дете

Скандал за родителските права е станал причина за трагедията от снощи в София, при която 26-годишен мъж застреля майката на детето си, едногодишната си дъщеря и направи опит да се самоубие. Жената е загинала на място. Мъжът и детето бяха закарани в „Пирогов“, където по-късно то почина. Стрелецът е без опасност за живота.

По думите на шефа на СДВ 26-годишният Викторио Александров е живеел заедно с 23-годишната си приятелка Дарина Министерска около година и половина в апартамента, в който тя бе намерена мъртва. През миналата седмица те са празнували първия рожден ден на своята дъщеричка. След празника възникнал скандал, който довел до раздялата на двамата родители и до това мъжът да се изнесе от общото им жилище. Това се е случило в четвъртък. На следващия ден мъжът е подал сигнал за психически тормоз върху него, оказван от страна на жената.

„Нямаме данни при нас да са подавани жалби от страна на жертвата или нейните родители“, заяви вътрешният министър Младен Маринов. По думите му след като мъжът се е оплакал в близкото районно за психически тормоз от страна на жената, с която живеел на семейни начала, всички мерки са били предприети още тогава.

Днес стана ясно и че 23-годишната Дарина е имала опасния, че бившият й приятел може да й посегне или навреди. Иванов разказа, че през уикенда бащата на застреляната жена е спал в апартамента, за да не се притеснява тя. От СДВР съобщиха още, че убийството е станало по обяд, което се установява от камерите около блока, в който бе намерена жертвата.

СДВР съобщи пред медиите и, че шофьор на такси е превозил Викторио Александров до мястото, където по-късно бяха намерени простреляни той и едногодишното дете. Мястото е в района на Горни Богров, в тъмна местност зад храсти в порутена сграда.

Таксиметровият шофьор не е подал сигнал веднага. Той разказал пред полицията, че в колата издирваният мъж го е заплашил с оръжие, че няколко пъти е сменял посоката на движение и е казал, че иска да се самоубие, но детето му трябва да остане живо и дори обмислял да го даде на таксиметровия шофьор, за да го предаде на семейството. 26-годишният мъж и дъщеричката му били оставени в Горни Богров около 20 часа. Детето е простреляно около 20 минути след 23 часа.

Тялото на жената беше открито от нейните родители, които се притеснили, че не могат да се свържат с нея и повикали ключар, който да отвори вратата. Тогава те сигнализирали в полицията, че дъщеря им е простреляна няколко пъти.