Три години мъж живее с мъртвата си майка, за да й взима пенсията

Разследват дали жената не е починал от насилствена смърт

0
126
Снимка: архив

Лъжел в НОИ, че  била на лечение в болница

Окръжната прокуратура в Русе води досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жена от град Бяла, укривана в продължение на три години от сина й. Това съобщиха от прокуратурата. Към май 2015 г. жената била на 79 години. Досъдебното производство е образувано в резултат на разкритата измама. 51-годишният А. Д. укривал факта за смъртта на майка си, като целта му била да получава вместо нея пенсията й.

Пред служителите на НОИ и съседи той твърдял, че жената се лекува в Русе. Така по здравословни причини не можела да се явява сама да получава парите от пенсията си в брой. При извършена проверка в жилището й, след получаването на пенсията през този месец от сина й, полицаите отрили останките от трупа на жената в къщата. Мъжът е задържан за 72 часа в ареста.

Той е обвинен от Районната прокуратура в Бяла за незаконно получените пари от пенсията. За престъплението се предвижда затвор от една до шест години. В същото време Окръжната прокуратура в Русе е образувала досъдебно производство за установяване причините за смъртта на жената. Назначена е съдебно-медицинска експертиза. Разследването продължава, като е определен срок от два месеца.