Багери събарят ресторант „Веселото село“ в Борисовата градина

0
112
Започна събарянето на "Веселото село". СНИМКА: Снимки - Аделина Ангелова

Фирмата не спази срока за премахване на обекта, затова преминахме към принудително премахване, написа кметът Йорданка Фандъкова

Багери започнаха да разрушават постройките на ресторант „Веселото село“ в Борисовата градина. За това съобщи в публикация в социалните мрежи кметът на София Йорданка Фаднъкова. Ето какво написа още тя:

Днес започнахме принудителното премахване на незаконните постройки на „Веселото село“ в Борисовата градина.

След разчистването им още 7,5 дка ще станат част от парка.

Заповедта за премахването на незаконните постройки беше издадена през 2018 г. и очаквано беше обжалвана от фирмата, която ги е изградила. Преминахме през две съдебни инстанции и през май тази година Върховния административен съд потвърди премахването.

Дори и след това продължиха опитите за бавене. Благодарение на администрацията на община Пловдив, успяхме да връчим на фирмата заповедта за доброволно изпълнение, с което започва да тече срокът за премахване.

След като и той не беше спазен, преминахме към принудително премахване. Всички направени разходи ще бъдат предявени на фирмата.

Това е вторият терен от Борисовата градина, който освобождаваме в последния месец.

Кметът на район „Средец“ г-н Трайков довършва премахването на оградата при къпалнята „Мария Луиза“, с което върнахме към парка 12 дка.

Главният архитект на София арх. Здравков продължава с актовете за незаконните обекти на терена на автокъща „Капитолия“. Изпълняваме исканият ана съда и разширяваме обема на действията си, като към незаконно поставените навеси, присъединяваме оградите и пристройките.