Отново задръстване и километрични опашки на Кулата

0
47
Снимка: архив

Тапата на автомагистрала „Струма” започва в района на село Марикостиново, което е на около 5 км от граничния пункт

Отново километрично задръстване от автомобили в посока Гърция.

Тапата на автомагистрала „Струма” започва в района на село Марикостиново, което е на около 5 км от граничен пункт „Кулата“, предаде БГНЕС.

Около час и половина коства на шофьорите преминаването на границата.

Работим на максимално възможните пет трасета за леки автомобили и автобуси и едно трасе за товарни автомобили, но инфраструктурата на ГКПП „Промахон“ не позволява да се отворят повече трасета, казва за БТА дежурният служител на ГДГП.

„Трафикът е интензивен още от сутринта, през целия ден българските гранични служители работят на максимален капацитет“, посочи още дежурният служител.

Интензивен е трафикът за леки автомобили и на граничния пункт „Маказа“, съобщават от „Гранична полиция“ на официалния си сайт. От там препоръчват гражданите, които пътуват към и от Гърция, да използват за преминаване освен ГКПП „Кулата“ и ГКПП „Маказа“, и останалите пунктове на българо – гръцката граница – „Илинден“, „Златоград“, „Ивайловград“, „Капитан Петко войвода“. През гранични пунктове „Маказа“, „Златоград“ и „Ивайловград“ могат да преминават само леки коли и микробуси, съобщават още от Главна дирекция „Гранична полиция“.