Борисов:Валери Симеонов спазва закона

По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента

0
48
борисов
Бойко Борисов

По 1,5 млрд. лева ще се събират от ТИР-ове в България с тол-системата

Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби – за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Това коментира пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов за протестите в Слънчев бряг, провокирани от проверките на вицепремиера Валери Симеонов за високи нива на шум в заведенията в курорта.

„Той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона“, коментира Борисов. По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят „за“ и „против“ и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът в зависимост от това, което народните представители кажат. „Законът е затова, да се изпълнява“, подчерта Бойко Борисов.

По 1,5 млрд. лева ще се събират от ТИР-ове в България с тол-системата за товарните автомобили от догодина. Това каза по-късно в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

„За 10 км броя, че около 100 тира са минали, смятайте какво ще носи това на АПИ”, коментира премиерът. Според него трябва да се вложат усилия, да се проектира и да се строи.

На 12 август Бойко Борисов заяви, че ТОЛ системата ще бъде изградена с държавни средства, ако обжалванията на обществените поръчки за избор на изпълнител продължат. Вчера бяха отворени офертите в поредния търг за изпълнител на ТОЛ системата. Кандидатите са шест.