Борисов:Валери Симеонов спазва закона

По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента

0
48
борисов
Бойко Борисов
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

По 1,5 млрд. лева ще се събират от ТИР-ове в България с тол-системата

Говорих с Валери Симеонов. За 2 от заведенията има жалби – за едното 10, за другото около 20. Законът е такъв, че не позволява да има шум след 23.00 часа. Това коментира пред журналисти в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов за протестите в Слънчев бряг, провокирани от проверките на вицепремиера Валери Симеонов за високи нива на шум в заведенията в курорта.

„Той си действа в рамките на правомощията и в рамките на това, което пише в закона“, коментира Борисов. По думите му този дебат трябва да се пренесе в парламента, да се чуят „за“ и „против“ и да се реши дали да се смени, или да не се смени законът в зависимост от това, което народните представители кажат. „Законът е затова, да се изпълнява“, подчерта Бойко Борисов.

По 1,5 млрд. лева ще се събират от ТИР-ове в България с тол-системата за товарните автомобили от догодина. Това каза по-късно в Пловдив министър-председателят Бойко Борисов.

ГЕРБ/СДС

„За 10 км броя, че около 100 тира са минали, смятайте какво ще носи това на АПИ”, коментира премиерът. Според него трябва да се вложат усилия, да се проектира и да се строи.

На 12 август Бойко Борисов заяви, че ТОЛ системата ще бъде изградена с държавни средства, ако обжалванията на обществените поръчки за избор на изпълнител продължат. Вчера бяха отворени офертите в поредния търг за изпълнител на ТОЛ системата. Кандидатите са шест.