Борисов: Докторите ни добри, парите ни добри, а пациентите недоволни

Министър-председателят поиска журналистите да са по-подготвени за въпроси

0
80
борисов
Бойко Борисов

Искат ми още средства за пътя Пловдив-Асеновград, оплака се премиерът

Надявам се и пациентите да говорят. Но все пак дано реанимациите да стоят празни“. Това заяви в Пловдив премиерът Борисов, който откри обновената клиника по анестезиология и пребазираната клиника по неврология.

Ръководството на здравното заведение му показа и основно ремонтираните асансьори, които доскоро бяха голям проблем за пациенти и лекари.

Има болници и доктори, които си гледат работата и други такива като във Враца – сложили си частна болница в двора. Това не може да продължава, това са вашите пари“, заяви Борисов.

Виждате как с 6-7 милиона лева колко неща могат да се направят, ако доктора иска. Как може при такова огромно финансиране да говорим, че няма финансиране за здравеопазването. И ме питате, има ли светлина. В пъти повече пари даваме сега“, каза премиерът.

Докторите ни добри, парите ни добри. Апаратурата ни добра и накрая пациентът да каже – не съм доволен“, възмути се още Бойко Борисов .

Премиерът Бойко Борисов инспектира и пътя Пловдив-Асеновград. На въпрос дали е доволен, той каза, че действително всичко става хубаво.

Но сега пък ни искат и пари за осветление, искат и локали“, обясни той. На въпрос колко допълнително пари са нужни, министър – председателят отговори: „Те ми говорят малко като трънски майстори. Искат по 15, 20, 30 хиляди лева. Ей така ми приказват. Но действително, ако не сложим осветление, ще е опасно за движението“.

На въпрос как би коментирал решението на Светия Синод да не изпрати поздравителен адрес по повод 1000 години Охридска епархия, Борисов отговори: „Църквата е отделно от държавата като устройство, така че няма да коментирам. Има неща, които не ги разбирам“.

Относно това какво ще обсъжда с Владимир Путин , Бойко Борисов заяви на журналистите: „Нали не си мислите, че ще ви се обяснявам сега. Кога съм казал нещо предварително?! Питайте ме за Украйна. Сряда е далеч. Вижте сега какво БСП са ни причинили и как блокираха строителството в страната, а не ме питайте кога ще завали първият сняг. Идвайте малко по – подготвени“.