Борисов за президента: Крадецът вика дръжте крадеца

Ние ли сме заплаха за демокрацията, попита той

0
248
борисов
Бойко Борисов

Да обвиниш българското правителство, че прави далавери с Тръмп, чуди се премиерът

Критиците на присъединяването на България към Еврозоната казват, че ще се вдигнат цените, но във всички държави, на които искаме да приличаме са въвели еврото“. Това каза премиерът Бойко Борисов, който по време на 13-тата годишна среща на Бизнеса с правителството, където основната тема е „България по пътя към Еврото“.

На срещата присъстват също заместник-председателя на Европейската комисия, отговарящ за еврото и социалния диалог Валдис Домбровскис, както и министърът на финансите Владислав Горанов.

Кой и защо се плаши от еврото? Защо обаче ни е страх да дисциплинираме банковия сектор?“, попита Борисов.

През всичките тези години България се възползва максимално от европейската солидарност. Нашите показатели са едни от малкото в Европа, които показват дисциплина“, заяви Борисов.

Очаква се през 2019 година икономиката да изсветлее още повече. Това показва прозрачност. Външният дълг се очаква да ни нареди сред страните с най-нисък такъв. В сравнение с 2014 година средната работна заплата нарасна с 45%, БСП с 39%. Имаме рекордни приходи от туризъм. Относно инвестициите – много се спекулира по темата, през 2018 година имаме отново ръст при тях в сравнение с 2016 година. И Инвестициите са в реалната икономика. За първи път износът ни е по-голям от вноса, заводите бълват продукции, които се изнасят на 100%. Продължаваме да строим АМ „Хемус“. Това ще е реката, по която ще потекат инвестициите за Северна България. Сега в Габрово пети немски завод се направи, защото им дадохме гаранция, че ще има магистрала“, каза премиерът.

Аз съм сигурен, че европейците, колкото и да са критични към ЕС по – добро място за живеене няма, по-стабилно място няма, по – висша демокрация няма“, заяви Борисов.

Премиерът коментира и обвиненията, които отправи президента Румен Радев относно самолетите F-16: „Да обвиниш българското правителство, че прави далавера с Тръмп? Възможно ли е? Не е възможно. В България крадецът вика дръжте крадеца. 12 кугъра, пантери, спартани, милиарди и нямат вътре една пушчица, едно патронче. Само за бягане стават“.

Да ми кажеш, че сме заплаха за демокрацията, при положение, че два пъти им нося оставката. Така че не се притеснявайте – инстинктът на хората е най – верен и ще ни заведе в правилната посока“, каза още Бойко Борисов.