Борисов: Няма да се дадем на старите ченгета, започва акция „Пречупване“ (Видео)

Няма да им се дадем, закани се той

0
536
борисов
Бойко Борисов

Боят по сивия сектор и контрабандата не само няма да спре, но виждате последните им издихания, обяви премиерът

Искам да благодаря, че сме поканени тук. АИКБ не могат да бъдат обвинявани, че са близки до правителството. Даже напротив. Всеки ден се пускат фалшиви новини и нали знаете какво пише в „Братя Карамазови“ – имаше ли палто този човек или не.

С този цитат започна изказването си премиерът Бойко Борисов, който взе участие в церемонията по връчването на наградите на АИКБ „Икономика на светло“.

„Данните и графиките показват ясно само едно нещо. Ето виждате ги – правителство на БСП и къде е сивата икономика. Служебно правителство – 120 млн. лева по-малко приходи. Аз не знаех тези данни, но те ясно показват как се справяме в борбата със сивия сектор, а именно сивата икономика драстично намалява“, каза още министър-председателят.

„Полагаме усилия във всички сфери за справяне със сивата икономика и контрабандата. Разбрали сме се с Владислав Горанов и сме привлекли Валери Симеонов да ни подкрепи, за да намалим плащанията в брой до 5000 лева или поне до 7000 лева. Боят по сивия сектор и контрабандата не само няма да спре, но виждате последните им издихания. Всеки ден пускат гнусни, жълти, фалшиви новини. Акция „Пречупване“ започва да съобщя на старите ченгета. Няма да им се дадем“, закани се Борисов.

„Може да се поздравим с успех. С нови 10% сме изсветлили сивата икономика. Това сочат данните на АИКБ. Пак ще повторя – г-н Васил Велев е последният комсомолец и председател на ТНТМ, а днес водещ бе жената на г-н Кристиан Вигенин. АИКБ не са близки до правителството. Напротив, винаги са подкрепяли БСП. Точно затова искам всички граждани да видят техните данни. Правителство на БСП – огромен ръст на сивата икономика. Правителство на ГЕРБ – огромен спад на сивия сектор, каза още  премиерът.