Борисов от Варна: Догодина вдигаме доходите с още 10%

0
130
Борисов се качи на граничен катер. СНИМКА: ПРЕСЦЕНТЪР НА МС

Добре е, че икономиката тегли напред, обяви премиерът

Догодина съм планирал да се вдигнат доходите с още 10 процента, тъй като икономиката ни тегли напред. Това заяви министър-председателят Бойко Борисов, който присъства на черноморското международно учение “Бриз 2019“, в което участват 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства към 4 министерства, местни органи на управлението, неправителствени организации и други.

,,Колкото повече правим, толкова повече хората искат. В същото време вдигаме и заплатите на полицаи, пожарникари, лекари. Магистралите вдигат икономиката, те дават парите. Добре е, че икономиката тегли напред – има приходи в бюджета и можем да отделяме повече средства за доходи, за модерна техника“, допълни още премиерът.

Националното военноморско учение „Бриз 2019“ се провежда от 12 до 21 юли в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в райони, които са обявени своевременно.

В учението участват 11 държави с 26 бойни и спомагателни кораби и катери, 5 самолета, 5 вертолета и 2018 военнослужещи от военноморските сили на България, Албания, Белгия, Гърция, Италия, Канада, Полша, Румъния, САЩ, Турция, Франция, Втората постоянна група кораби на НАТО и Втората постоянната група противоминни кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 132 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

Основната идея на учението е да се повиши оперативната съвместимост и взаимодействието между ВМС на участващите в учението страни.