Борисов: Радев да плаща на медиите, когато го отразяват, както всички ние

0
335
Снимка: фейсбук

Народът гине, цените растат, а ние си играем на туризъм, коментира лидерът на ГЕРБ

„Не знам защо кандидат-президентът днес си позволява да вика енергийния сектор – да бъде отразен както всички нас и да си плати. Откъде накъде си позволява да вика държавните дружества? Като капак на популизма му днес иска да вика държавните дружества. Каква е разликата между него, проф. Анастас Герджиков или Лозан Панов. Ще ми бъде интересно дали ще му вземете пари за отразяването“. Това попита лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг в централата на партията.

Той допълни, че Радев и Кацаров са довели страната до тъмночервената зона по заразени и не е изненада, че военният министър на САЩ ни подминава при посещението си.

„Така както нас ни фактурирате моля да го правите и с кандидатпрезидентската двойка Радев и Йотова. Има си премиер и министри и не виждам ролята на Радев в процеса с цените на тока и газта, освен че назначи некадърни министри. Народът гине, цените растат, а ние си играем на туризъм“, обяви още Борисов.

„Винаги съм подкрепял правото на хората да правят протести. Винаги съм отстъпвал пред тях, защото в големия брой случаи е имало смисъл от това. На някои това не им харесваше и казваха, че имало връщане назад. Защо е този популизъм, спомням си, че Киро и Асен ходиха в „Мариците“ да се подписват, след като са знаели какво пише в Плана по възстановяване? Защо е тази лъжа да излиза Радев и да казва, че това е „енергийното сърце“, а неговият вицепремиер да е разписал затваряне още през 2026 година“, попита още лидерът на ГЕРБ и допълни, че парите за саниране са спрени, което ще доведе до изселване на цели блокове в бъдеще.

„В същото време ще купуваме най-скъпите батерии, за да събираме ток за 30-40 минути, което ще е полза на определени хора. Ежедневно и активно участвам в кампанията, а не влизам в парламента, защото не искам да имам депутатски имунитет, за да може Рашков да се развихри“, обяви Борисов.

По повод обвиненията на Христо Иванов, че ГЕРБ и ДПС спират регистрацията на листите им, Борисов подчерта, че шефа на РИК Стара Загора е от ИТН, които са спрели документите.