Вдигат заплатите на полицаи и военни с 15%

Премиерът наредил да се правят разчети за вдигане на средствата за МО и МВР

0
319
полицаи
Снимка: архив
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС Ясен Киров - ГЕРБ/СДС
Николай Димитров - ГЕРБ/СДС
Ясен Киров - ГЕРБ/СДС

В МВР увеличават и средствата за допълнително стимулиране

Има възможност заплатите на полицаите да бъдат увеличени с 15%, каквито са техните искания. Това обяви заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Дали увеличението ще бъде заложено в бюджета за следващата година ще стане ясно през октомври, когато се види какво е изпълнението за първите 9 месеца на 2017-а и какви са постъпленията в хазната, обясни той.

„Аз смятам, че са възможни дотолкова, доколкото 15 процента на едно основно възнаграждение от 700 лева, в крайна сметка, са около 100 лева. В момента, в който започне бюджетната процедура, ще започнат разговори по отношение на това, как могат да бъдат увеличени основните възнаграждения“, каза Ципов, цитиран от БНР. 

ГЕРБ/СДС

Със сигурност обаче до края на годината ще бъдат увеличени средствата за допълнително материално стимулиране, увери той. Подобно повишение вече е факт: „Получиха се вече от тях 17 500 000 лева за това, че през последните 4 години не можаха да бъдат провеждани обществени поръчки за доставка на униформено облекло.

С 10 милиона до края на годината ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за осъществяване на специфични служебни дейности и ще бъдат получени още около 11 милиона по отношение на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност“.  

За увеличение на заплатите на военните и полицаите говори и премиерът Борисов. Няма да крия, че съм възложил и за армията и полицията да се направят разчети какво бихме могли допълнително в новия бюджет да направим, защото те бдят за нашата сигурност, заяви той след заседанието на Министерски съвет.