Вдигат заплатите на полицаи и военни с 15%

Премиерът наредил да се правят разчети за вдигане на средствата за МО и МВР

0
321
полицаи
Снимка: архив

В МВР увеличават и средствата за допълнително стимулиране

Има възможност заплатите на полицаите да бъдат увеличени с 15%, каквито са техните искания. Това обяви заместник-министърът на вътрешните работи Красимир Ципов.

Дали увеличението ще бъде заложено в бюджета за следващата година ще стане ясно през октомври, когато се види какво е изпълнението за първите 9 месеца на 2017-а и какви са постъпленията в хазната, обясни той.

„Аз смятам, че са възможни дотолкова, доколкото 15 процента на едно основно възнаграждение от 700 лева, в крайна сметка, са около 100 лева. В момента, в който започне бюджетната процедура, ще започнат разговори по отношение на това, как могат да бъдат увеличени основните възнаграждения“, каза Ципов, цитиран от БНР. 

Със сигурност обаче до края на годината ще бъдат увеличени средствата за допълнително материално стимулиране, увери той. Подобно повишение вече е факт: „Получиха се вече от тях 17 500 000 лева за това, че през последните 4 години не можаха да бъдат провеждани обществени поръчки за доставка на униформено облекло.

С 10 милиона до края на годината ще бъде увеличено допълнителното възнаграждение за осъществяване на специфични служебни дейности и ще бъдат получени още около 11 милиона по отношение на допълнителното възнаграждение за постигнати резултати в служебната дейност“.  

За увеличение на заплатите на военните и полицаите говори и премиерът Борисов. Няма да крия, че съм възложил и за армията и полицията да се направят разчети какво бихме могли допълнително в новия бюджет да направим, защото те бдят за нашата сигурност, заяви той след заседанието на Министерски съвет.