Има ли връзка църквата с руските „патриоти“ у нас ?

Човекът на "Нощни вълци" ще ръководи хибридни протести у нас

0
2449
кремъл

Поредната русофилска организация „Хан Кубрат“ благодари на архимандрит Дионисий за агитацията срещу Истанбулската конвенция

Има ли връзка кампанията срещу Истанбулската конвенция с русофилските и „патриотични“ организации верни на Кремъл ?

Очевидно има. Това става ясно от пост в социалните мрежи на Национално движение „Хан Кубрат“. Ето какво гласи той:

Днес на работна среща представители на НД „Хан Кубрат“ и родолюбиви съратници, благодарихме на БПЦ в лицето на архимандрит Дионисий за ясната позиция срещу ратифицирането на Истанбулската конвенция.

Беше уговорено още този петък да поканим на среща и други организации и граждани, за да обмислим и реализираме съвместни действия в името на българската чест, достойнство и вяра!

Един от лидерите на „Хан Кубрат“ е Марин Маринов (най-вдясно на снимката), представящ се за дедектив. Маринов стана известен като личен гард на паравоенната организация на Кремъл и Путин „Нощни вълци“ докато те пребиваваха в България през лятото на 2017 г.

кремъл
Марин Маринов, най-вдясно, при посрещането на „Ношни вълци“ в София

За миналото му се знае, че е бил последният шеф на охраната на Иво Карамански, а след това се рекламира като частен детектив.

Маринов е и активен участник във февруарските протести, свалили първия кабинет „Борисов“ през 2013 г.

Детективът регулярно се включва в акциите на различни „патриотични“ формирования,като Българско Народно Опълчение „Шипка“ и Комитет за национално спасение „Васил Левски“, които се напъват да приличат на паравоенни милиции.

Тези „доброволни гражданско-мобилизационни структури за защита на Отечеството“ (по собственото им определение) се държат като паралелна армия в държавата – измислят си устави, създават командни щабове, самоорганизират се в батальони, набавят си боеприпаси, носят униформи, обучават се в тренировъчни лагери в чужбина, изпращат патрули по границата, за да „ловят“ бежанци.

кремъл
Другарите от „Нощни вълци“ целуват ръка на другарката Корнелия Нинова

Според филм на германската телевизия ZDF патрулите на съюза се обучават безплатно от руснаци. ДАНС и МВР сякаш не забелязват това. Преди два дни Дионисий, прочул се като продавач от името на църквата на титлата „архонт“ на разни мутри, от телевизионния екран нарече привържениците на конвенцията „либерална сган“.