Искат оставката на червен депутат, обвиняем за купуване на гласове

Народният представител от БСП заплашвал прокурора на Асеновград

0
98
депутат
Манол Генов

Според ГЕРБ Манол Генов бил свързан с криминални групировки

Манол Генов трябва да изхвърчи като тапа от българския парламент. За това настоя депутатът от ГЕРБ Антон Тодоров, който заедно със своите колеги поиска приложението към искането за свалянето на имунитета, направено от главния прокурор Сотир Цацаров в секретното деловодство на парламента.

От документите Тодоров цитира само едно изречение: „Парите идват от Манол Генов“. Така в приложенията към искането на главния прокурор има доказателства от СРС-та за връзки на Манол Генов с криминогенна среда, освен това се съдържали показания на ромски лидери от Асеновград, от където е и народния представител.

„Манол Генов е човекът, който по думите на главния прокурор се е обаждал в полунощ, за да притиска или да оказва влияние на градския прокурор на Асеновград. Нямаме основание да се съмняваме в думите на главния прокурор, приемаме ги едно към едно. Твърдим, че ако Манол Генов е правил и това, той наистина няма място в българския парламент. Казано най-общо и леко афористично – той трябва да изхвърчи като тапа от парламента“, заяви Тодоров.

Той призова народните представители от БСП и лидера на БСП да се разграничат от действията на Генов. Тодоров попита още означава ли това, че БСП и тяхната парламентарна група, се превръща в платформа, която вкарва криминалитета в политическата власт.

„После ще си задаваме пак от сутрин до вечер въпросите – кой буни ромите, кой създава напрежение, кой ерозира демокрацията, затова е такова отношението на външни фактори към БСП. Те са в основата на ерозията на българската демокрация и част от доказателствата са в тези папки“, коментира Тодоров.

Депутатът от ГЕРБ Тома Биков от своя страна коментира, че това, с което предстои да се запознаят, ще им позволи да преценят, дали да поискат оставката на Генов.

„Не знам дали те са се запознали с тези данни, с които ние предстои да се запознаем, преди да обявят, че стоят зад него. Това е политическият въпрос – тук не става въпрос не само за взаимодействие с криминалния контингент, става въпрос за една много сериозно и престъпно отношение по отношение на изборния процес в България.

Купувани са ромски гласове. В Асеновград знаем какво се случи там и искаме да проверим доколко той е имал взаимодействие с фактори, които са предизвикали това напрежение в ромската махала в Асеновград“, посочи Биков.