И Движение „Гергьовден“ подкрепи коалицията ГЕРБ-СДС за изборите

Основният ни противник си остава БСП, обявиха от движението

0
143
герб
Подписването на споразумението между СДС и Гергьовден. СНИМКА: ФЕЙСБУК

Осъзнахме, че не сме ние единствената дясна партия, която има подготвени кадри да управляват, заяви Бойко Борисов

Председателят на Председателския предизборен щаб на ГЕРБ и партии, подкрепили листата на ГЕРБ и СДС за европейските избори, Бойко Борисов присъства на подписването на политическо споразумение между СДС и Движение „Гергьовден“. Документът бе подписан от председателите на двете формации Румен Христов и Драгомир Стефанов, съобщава Новини.бг.

„С „Гергьовден“ винаги сме работили през годините. Те изцяло споделят подписаното споразумение с ГЕРБ. Навсякъде работим прекрасно заедно и аз съм сигурен, че ще постигнем основната задача на тези избори – да получим най-много евродепутати и да победим БСП/БКП“, обяви Румен Христов.

„Не искаме да виждаме БСП във властта. Това е причината да подпишем това споразумение и да подкрепим листата на ГЕРБ и СДС. За нас това е единствената листа в дясно и центъра, която реално може да пребори тъмночервените облаци, които са надвиснали над България“, разкри председателят на „Гергьовден“ Драгомир Стефанов.

„За мен най-голямата грешка на тези избори е да се съсредотичим върху вътрешните проблеми на България. На всички българи вече е ясно, че европейската политика ни засяга и то много. Не сме се колебаели да подкрепим ГЕРБ и СДС. Европа ходи на два крака, но десният е по-силен. За това на тези избори най-важният въпрос е колко мандата ще спечели ЕНП и ще може ли да управлява Европа. Това е причината за тази наша подкрепа. Пожелавам успех и на „Да България“. За нас основният противник си остава БСП. Аз не помня друг държавник освен Бойко Борисов, който така категорично да се е справял с проблемите – вътрешни или външни“, заяви почетният председател на „Гергьовден“ Любедн Дилов – Син.

„За мен БСП и „Да, България“ работят заедно, а не срещу себе си. Основният противник на БСП е ГЕРБ. Аз за колегите от „Да, България“ БСП не съм ги чул да кажат лоша дума. Оставам на вас да си направите изводите“, отговори му от своя страна Бойко Борисов.

„Единството прави силата. Ако гласовете се разхвърлят между много партии, тези гласове отиват в нищото и в БСП. Аз съм щастлив, че в ГЕРБ осъзнахме, че не сме ние единствената дясна партия, която има подготвени кадри да управляват. Подписването на тези споразумения е и един тест за предстоящите местни избори“, категоричен беше Борисов.

Той коментира и посещението на Папа Франциск. „Мисля, че това посещение е много добро за България. Светът харесва и обича този папа. Когато папата е някъде, целият свят го следи. Не е важно какво ще му кажа на папата, а какво ще каже той. Всички камери от цял свят ще следят визитата му в България. Убеден съм, че всички институции ще се представим на ниво. Хиляди и хиляди хора работят по организацията и охраната на това събитие“, каза премиерът.