„Коалиция за теб България“ ще се бори с монополите

Смятаме да извадим енергията на обществото, казва Григоров

0
536
Логото на новата партия

За неин лидер бе избран бившият шеф на „Гранична полиция“ ген. Валери Григоров

Борба срещу монополното положение на дружества като „Софийска вода“ и топлофикациите в страната е една от амбициозните цели на новата политическа партия с името „Коалиция за теб България“, учредена в София на 26 ноември т.г.

За това съобщи пред Breaking.bg лидерът й ген. Валери Григоров, бивш директор на „Гранична полиция“.

Смятаме да извадим енергията на обществото, в което има граждани, гражданско общество и неправителствени организации.Това е идеята и смисълът на коалицията, обясни ген. Григоров.

Повечето от половината от хората в изпълнителния съвет са юристи и адвокати. Голяма част са хора с богат управенски опит, сред които има ръководители на регионални структури и агенции, директори и генерални директори с изключителни менажерски умения и опит за работа и управление, разкри новият председател.

Коалиция за теб България“ ще подаде съвсем скоро документи за регистрация в Софийски градски съд, а в момента е в процес на изграждане на местни структури.

Сред гражданските сдружения, които ще влязат в коалицията е „Ние гражданите“ и Съюзът на бившите военни летци.

Друг приоритет на коалицията е разкриване на истината за разграбването на КТБ.

Екипи от по 5-7 души ще започнат изработването на политики по сектори като здравеопазване, образование, сигурност. Целта е да работим само с експерти, а не с политически обвързани лица или с герои на прехода“, допълва Григоров.

Първата реално политическа цел на новото формирование са изборите за европарламент и местните избори през 2019 г.,но коалицията очаква и предсрочни парламентарни избори, за които се готви.

Според ген. Григоров основен приоритет на „Коалиция за теб България“ ще бъде борбата с корупцията като държавна политика.