Карадайъ: Засега сме в опозиция, но може да минем в управляващата коалиция

0
101
Мустафа Карадайъ

Не сме канени да участваме в оформящото се мнозинство на първите две сили, каза лидерът на ДПС

„За 49-ото НС виждаме, наблюдаваме и следим разговорите между първите две парламентарни групи. Засега не сме канени да участваме в това оформящо се мнозинство между първите две политически сили. Засега, тъй като не сме част от това оформящо се мнозинство, сме опозиция“. Това коментира в парламентарните кулоари лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ. Той обаче уточни, че говори „засега“, защото все още се виждат само разговори. Имаме надежда разговорите да прераснат в диалог, стигне ли се до него „ще има нужда от ДПС“. И призна, че от опозиция движението може да мине в управляващата коалиция.

ДПС е готово на разговори с всички.

„Похвално е да си разговарят, да си говорят политическите партии, парламентарните групи. Вчера видяхме разговор между двете най-големи парламентарни групи. Този разговор да прерасне до ниво на диалога. Нужен е диалог, не само разговор“, гласи оценката на ДПС по проведената вчера лидерска среща между ГЕРБ и ПП-ДБ.

На въпрос дали движението е част от „план Б“ на Борисов Карадайъ посочи, че какъв е този план трябва да се пита лидерът на ГЕРБ. „ДПС ясно и категорично е завило, че има множество кризи в последните няколко години, включително и след COVID те се задълбочиха. Шапката на тези кризи е политическата. Тя трябва да бъде решена. А решаването й минава през диалога. Достатъчно дълго призоваваме за нормалност в политиката. За последните избори поехме ангажимент, че ако ДПС участва в мнозинството в НС, ще направим така, че дневният ред на обществото да стане дневен ред и на политиците, на НС и на бъдещия редовен кабинет, излъчен от мнозинството в парламента“, заяви Карадайъ.