Комедия! „Реформатори“ и социалисти в бой за сърцето на Мая Манолова в „Красна поляна“

0
521
Наплесканите навсякъде плакати на Миланов са добре "шаржирани".

Изхвърлили кандидатка на партията на Настимир Ананиев от предизборна среща на БСП

Същинска предизборна трагикомедия се разиграва в столичния район „Красна поляна“, алармираха пред breaking.bg местни жители. В района се води истинска война между бивши десни „реформатори“ и социалисти за сърцето на уж независимия кандидат за кмет на София Мая Манолова.

От едната страна на барикадата са партия „Волт“ на бившия депутат от „Реформаторски блок“ Настимир Ананиев, прочул се с идиотските си идеи за промени в Закона за движението по пътищата. Партия „Волт“ подкрепя официално Манолова, като самият Ананиев обявява в интервюта, че тя ще е следващият кмет на София. От другата страна са социалистите от БСП в „Красна поляна“, традиционна червена крепост в столицата, начело с кандидата им за кмет на района Георги Миланов.

Миланов (вдясно) до Манолова.

Въпреки, че е дългогодишен член на столетницата, Миланов е маскиран като „независим“ издигнат от Сдружение „Бъдеще за Красна поляна”. Към същото сдружение се била прикрепила и Малинова, която се правела на „протестър“, за да бъде снимана по телевизиите.

Напористата „мома“ се изживявала като част от организаторите на протестите в квартала, докато не пристава на партия „Волт“.

Запознати със събитията твърдят, че от първия ден Малинова е търсела поле за изява, така е попаднала в организацията на протестите, където бързо са станали ясни политическите й амбиции.

Интригите на Малинова са били един от поводите за разбиването на организацията по протестите. Самата Малинова загубила интерес в момента в който „осребрила“ това свое предателство към квартала с 4 позиция в листата на „Волт“ за общински съветници, твърдят хора от квартала. Двете групи бивши „съратници“ се хванали гуша за гуша за сърцето на Мая Манолова. Подобно на Движение „България на гражданите“, което оплюва в декларации БСП пак заради любовта към бившия Омбудсман. Засега с едни гърди напред е Малинова, която се е намърдала в Инициативния комитет на Мая.

Десислава Малинова снимана вдясно от Манолова на предизборна среща.

На провела се среща с Манолова в район „Красна поляна“ на 10 октомври Малинова и Миланов и двамата уж подкрепящи Манолова са се хванали „гуша за гуша“. Малинова заяви в социалните мрежи, че не е допусната до срещата от хората на Миланов, но будни граждани я разобличиха със снимки в лъжа и пореден опит за ПР в ролята на жертва.

Жалбите на Малинова във Фейсбук, че не е допусната до среща с Манолова.

Живущи в квартала от една седмица сигнализират институциите с жалби за накичените от Георги Миланов предизборни плакати и билбордове по дървета и общински сгради. „Агитматериалите“ буквално са поставяни където им падне, без скица и разрешение.

Жалбите са пуснати до Столична община, Столичен инспекторат и Общинската избирателна комисия. Живущите в квартала се надяват институциите да вземат мерки преди края на предизборната кампания, за да не се опорочат изборите в района.

Жалби срещу Миланов в ОИК.

Основен „двигател“ на кампанията на червения кандидат, маскиран като независим е Владислав Попов. Той е председател на въпросното сдружение, издигнало Миланов.

Попов, с прякор Попето, има кръчма в „Красна поляна“, но запознати твърдят, че преди години е бил разследван от МВР за противозаконна дейност и разпространение на наркотици. Владимир е любител на шумната музика и фойервейрките, като често полицаи го навестяват в малките часове на нощта, за да го молят да прекрати тормоза над съседите си.

Според публикации в медиите Владимир Попов е наследил на поста председател на Инициативния комитет Георги Чаев. Това се е случило през септември след като Чаев е разобличен в измама. Фирмата му „Фалкон бест“ ЕООД изпращала договори на различни хора, без те въобще да знаят, а в замяна трябвало да плащат наложени платежи на стойност около 120 лева на куриер.

Хората от района са категорични, че и двамата кандидати около Манолова, Малинова и Миланов няма да получат подкрепа дори на съседите си.