Многохиляден митинг в подкрепа на правителството: Мутри ли сме ?

0
201
Привържениците на ГЕРБ

Няма да позволим мафията да си върне държавата, обяви депутатът Тома Биков

Президентът нарече над милион български граждани мутри. „Мутри ли сме? Не!“ Така отвърнаха привържениците на правителството на голям контрапротест пред Министерския съвет, на метри от протеста в подкрепа на президента на „Дондуков“ 2.

Пред множеството говориха председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, министърът на социалната политика Деница Сачева, депутати от управляващата партия.

„Това е митинг в подкрепа на европейското правителство, а не контрапротест. Българските граждани отредиха ние да управляваме“, заяви парламентарният председател Цвета Караянчева.

„Радев вчера нарече правителството и прокуратурата „мутри“. Не бива да достигаме дотук. Това, което направи вчера президентът, е недопустимо“, категорична беше тя. Караянчева обвини държавния глава, че призовава към неподчинение и целта му е да се стигне до назначено от него служебно правителство.

„Мутри ли сме?“, провикна се Караянчева, а протестиращите й отвърнаха в хор: „Не!“ „Тук сме, за да покажем, че ние не работим за мафията, а за хората. Някой се опитва да ни внуши, че ние работим за мафията“, заяви Сачева пред множеството.

„Поводът да се съберем днес не е хубав, поводът е тежката разделителна линия в българското общество, която беше дълбана 4 години от Румен Радев и БСП“, обвини депутатът Тома Биков на митинга.

Той направи тежката констатация, че „на четвъртата година българските граждани седят от двете страни на улицата, мразят се и се псуват“.

Биков обяви, че управляващите са имали намерение да възпрат митинга на ГЕРБ в подкрепа на кабинета, но се отказали, когато чули президентът да нарече мутри над милион български граждани.

„Къде да отидат над милион души, които имат право на мнение точно така, както и привържениците на президента?“, попита депутатът.

„Днес сме дошли да си кажем мнението, не сме дошли да мразим. Ние няма да позволим мафията да си върне държавата“, провикна се Тома Биков. Очаква се пред контрапротеста да слезе и да говори и премиерът Бойко Борисов.