Президентски съветник забъркал скандала в Свищов

Николай Копринков е наредил да не бъдат допускани политици на срещата между Румен Радев и Генчев.

0
410
копринков
Николай Копринков, съветник на президента по вътрешна политика

Не пуснаха депутати на среща с кмета, но съпругата на Радев да

Президентският съветник по вътрешната политика и гражданското общество Николай Копринков, бивш кмет на село Труд и член на ИБ на БСП, е наредил да не бъдат допуснати депутати от ГЕРБ, кметове, областният управител и представители на други политически сили на срещата с кмета на Свищов и президента Румен Радев, научи Breaking. Bg

Скандалът избухна снощи на честванията на 140-годишнината от освобождението на Свищо от турско робство.

На срещата в кметството не бяха допуснати народни представители, сред които и председателят на парламентарната  група на ГЕРБ Цветан Цветанов, областният управител проф. Попова, зам.-областният управител инж. Детелина Борисова, председателят на Националното сдружение на общините Даниел Панов, кмет на Велико Търново.

Всички те са получили офицални покани от кмета Генчо Генчев преди доста време. Но като пристигнали в Свищов им било заявено от протокола, че президентският съветник Николай Копринков е наредил да не бъдат допускани политици на срещата между Румен Радев и Генчев.

Това не попречило при кмета да бъдат пуснати съпругата на Радев Десислава Генчева и началника на кабинета на президента Иво Христов, който се оказа, че няма допуск до класифицирана информация.

Председателят на Общинския съвет в Свищов   Кристиян Кирилов също не бил допуснат на срещата. Пред медиите снощи той заяви, че всички са останали изненадани.

Заради скандала днес от парламентарната трибуна лидерът на ГЕРБ Цветан Цветанов обяви в декларация, че президентът Радев е потъпкал Конституцията със снощия гаф в Свищов.

Според Цветанов причината за забраната да присъстват на срещата с кмета била заради изявлението му няколко часа по-рано от Велико Търново, че са събрани подписите на депутатите за създаване на анкетна комисия, която да провери избора на нов изстребител за ВВС. По-късно днес лидерът на БСП Корнелия Нинова призна в парламента, че снощи е имала половинчасов разговор с Румен Радев в Свищов.